Jaunos liepājniekus māca ēst veselīgi
Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolā šonedēļ viesojās “RIMI” veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” šefpavārs Normunds Baranovskis. Viņš 7. un 8. klašu skolēniem mācīja gatavot veselīgus ēdienus, kā arī diskutēja ar viņiem par veselīgu uzturu un tā nozīmi.
Liepājas skolēni atsaucās “Aikāgaršo” mudinājumam un aicināja pavāru pie sevis uz “Veselīgo pēcpusdienu”. Liepājnieki vēlējās Normundam Baranovskim izprasīt kādu jaunu, garšīgu un vienkārši pagatavojamu recepti, tāpat viņi izteica vēlmi iepazīt tieši meksikāņu virtuvi. “Mēs izpētījām meksikāņu tradīcijas un virtuvi. Un sapratām, ka meksikāņu virtuve ir liela un dažāda, ne visi ēdieni ir ļoti asi. Sapratām, ka vēlētos iemācīties pagatavot kādu no Meksikas nacionālajiem ēdieniem, piemēram, tortillu vai načo,” atzina viena no vēstules autorēm Marta.
Sastapām N. Baranovski ierādām meitenēm veselīgā brokastu mušļa pagatavošanu, un meitenes atzina, ka tādu patiešām ir gluži vienkārši pagatavot mājās. Turklāt izmaksu ziņā tas ir daudz lētāk, nekā pirkt gatavu maisījumu, turklāt katrs var izveidot tādu musli, kāds tam garšo vislabāk.
Pēcpusdienā “Aikāgaršo” pavārs viesojās arī Bārtas pamatskolā Grobiņas novadā. Viņš atzina, ka katru nedēļu apmeklējot kādu skolu, kas izteikusi vēlmi iemācīties gatavot ko gardu un veselīgu. Šādi braucieni turpināsies arī nākamajā mācību gadā.
Veikalu tīkla “RIMI” iniciētās veselīgas ēšanas kustības “Aikāgaršo” uzdevums ir panākt, lai turpmāko gadu laikā Latvijas iedzīvotāji mainītu ēšanas paradumus, savā ēdienkartē iekļaujot veselīgus un garšīgus ēdienus un izvēloties veselīgu, daudzveidīgu un pilnvērtīgu uzturu.
Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”
Ģirta Gertsona foto
Normunds Baranovskis pirmo galdā Liepājas 5. vidusskolas skolēniem cēla paša gatavotu brokastu musli.