Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Karostas cietumā iespēju nakšņot biežāk izvēlas ārvalstu viesi, skolēnu grupas un ballīšu rīkotāji

Liepājas Karostas cietumā iespēju nakšņot biežāk izvēlas ārvalstu viesi, skolēnu grupas un ballīšu rīkotāji
Foto: publicitātes
24.12.2016 15:12

LETA

Atslēgvārdi

Liepājas Karostas cietumā iespēju nakšņot visbiežāk izmanto ārzemju viesi, skolēnu grupas un dažādu korporatīvo pasākumu, kā arī ballīšu rīkotāji, aģentūrai LETA pastāstīja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

“Mums ir divu veidu nakšņošanas iespējas. Var pārlaist nakti cietumā un tas ir mazāk ekstrēmi. Cilvēks var izvēlēties – gulēt kamerā dzelzs gultās līdzīgi, kādas kādreiz bija slimnīcās vai uz lāviņas un matrača cietuma kamerā. Parasti viņi izvēlas gultu. Cietuma apstākļos pārnakšņot lielākoties izvēlas ārzemju viesi,” sacīja Krafte. Otrs nakšņošanas variants ir “Ekstrēmā nakts”, kuras ietvaros cietumā iespējams pārlaist nakti grupās, iejusties aizturētā tēlā un izbaudīt dažādas ar cietuma dzīvi saistītas aktivitātes. Šo pakalpojumu izvēlas skolēnu grupas, darba kolektīvi un pasākumu rīkotāji.

Krafte teica, ka joprojām aktuāli ir rīkot vecpuišu un vecmeitu ballītes cietumā. “Tas, protams, nav pasākums katram, bet šādas aktivitātes notiek. Pie mums svinēt vecpuišu ballītes brauc arī viesi no Lietuvas,” viņa sacīja.

Pēc Karostas glābšanas biedrības valdes locekles teiktā, šogad cietumā izveidotas divas slēgtās istabas, no kurām ierobežotā laikā jāizkļūst laukā – “Džordžs Orvels. 1984” un “Īslaicīgās aizturēšanas izolators”. Abas slēgtās istabas ieturētas cietuma tematikā un ir populārs laika pavadīšanas veids nelielām grupām, uzņēmumiem. Tāpat diezgan daudz cilvēku pērk arī dāvanu kartes uz šiem pasākumiem. Nākamgad slēgtās istabas plānots popularizēt vēl vairāk, kā arī paplašināt un pilnveidot cietuma bufeti.

Viņa teica, ka pozitīvi vērtējams, ka arī paši Liepājas iedzīvotāji arvien vairāk apmeklē Liepājas Karostas cietumu. “Vairākus gadus piedalāmies “Muzeju naktī” un esam gandarīti, jo ar šo soli esam piesaistījuši liepājniekus,” sacīja Krafte, piebilstot, ka “Muzeju naktī” Liepājas Karostas cietumu apmeklē ļoti liels skaits interesentu.

Krafte sacīja, ka ir grūti pateikt, vai nākamgad Liepājas Karostas cietuma apmeklētāju skaits varētu palielināties, salīdzinot ar šo gadu, jo to ietekmēs dažādi apstākļi, taču biedrība cer uz apmeklētāju skaita kāpumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz