Svētdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzticamas un aktuālas ziņas šajā laikā ir ļoti svarīgas!

Piesakies paziņojumiem un esi informēts par būtiskākajiem notikumiem Liepājā!

Pieteikties

Liepājas radošie satiekas kafejnīcās

Liepājas radošie satiekas kafejnīcās
Foto: Emīls Dreiblats
07.10.2015 07:09

liepajniekiem.lv

Noslēdzot Liepājas
izklaides vietu apskatu, portāls paviesojās divās pilsētas centra kafejnīcās,
kuras pēdējo gadu laikā kļuvušas iecienītas kā radošo ļaužu pulcēšanās vietas.
Gan ”Kursas putnus” F.Brīvzemnieka ielā, gan ”Darbnīcu” Lielajā ielā īsti nevar
dēvēt par mūzikas klubiem, lai gan dažādas mākslinieciskas aktivitātes ir šo
kafejnīcu neatņemama sastāvdaļa.

”Kursas putni”
rudens un ziemas sezonu sagaidot, lielāku uzmanību pievērš virtuves
piedāvājumam – sagatavota jaunu ēdienkarte, dažādots pusdienu piedāvājums,
jaunums ir kvalitatīvi burgeri no vietējām izejvielām. ”Uz vietas cepam arī
maizi, to pie mums var pasūtīt. Joprojām iecienīts ir Liepājā ražotais
saldējums. Jaunums ir atlaides Durbes un Aizputes vīniem ceturtdienās, savukārt
piektdienas ir lielo, divlitrīgo kokteiļu dienas. Paplašināta arī alus izvēle,”
pastāstīja ”Kursas putnu” saimnieks Artūrs Butāns. 

Līdz šim ”Kursas
putnos” reizi mēnesī svētdienā norisinājās muzikālie launagi, kuros līdztekus
virtuves labumu baudīšanai apmeklētājiem tika piedāvāts arī kāda mākslinieka
koncerts – pērnajā sezonā šādos sarīkojumos paviesojās arī tādi mākslinieki kā
Kārlis Kazāks un Goran Gora. Vasarā paņemta pauze, bet ziemā šī tradīcija
atsāksies nedaudz mainītā formātā – turpmāk tie būs vīna vakari ar kāda ciemiņa
viesošanos un uzstāšanos. ”Uzsvars būs uz vīniem, vīndaris Mārtiņš Sants brauks
ar paša ražotiem vīniem, piedāvās degustēt, stāstīs par šiem dzērieniem. Būs arī
mājražotāji ar pašu gatavotiem sieriem. Kvalitatīva vietējā produkcija plus
labs koncerts – laba atslodze nedēļas nogalē,” koncepciju skaidroja A.Butāns.

Arī turpmāk reizi
mēnesī trešdienās kafejnīcā notiks Spēka dziesmu vakari, gandrīz katru nedēļu
būs dzīvā mūzika, lielākoties piektdienās. ”Sestdienās pie mums bieži  svin jubileju, kādu reizi būs arī slēgtie
vakari, tādēļ dzīvā mūzika skanēs piektdienās”.

Svētdienās
apmeklētājiem tiks piedāvātas uz vietas ceptas vafeles, jo kafejnīcu
iecienījušas ģimenes ar bērniem – ne velti kāds zināms mūziķis kafejnīcu
nodēvējis par dzīvokli. Pamainīts darba laiks – kafejnīca durvis tagad ver 11,
toties vakaros strādās ilgāk, īpaši tajās reizēs, kad netālu esošajā jaunajā
koncertzālē ”Lielais dzintars” notiks koncerti.

A.Butāns uzsvēra,
ka īsti nevar komentēt runas par liepājnieku skaita samazināšanos, jo kafejnīca
strādā nesen un ”vecos, labos laikus, kad visa bija vairāk” nav piedzīvojusi.
”Mums ir tā, kā ir – nesūdzamies. Liepājnieki nemaz nav tādi mājās sēdētāji un
labprāt nāk uz kafejnīcām. Kompliments gan liepājniekiem, gan pašām
kafejnīcām,” sacīja ”Kursas putnu” saimnieks.

Kafejnīcas
”Darbnīca” vadītāja Inta Šoriņa portālam atzina, ka ļoti labprāt aktīvi
sadarbojas ar citiem Liepājas pasākumu rīkotājiem, tādēļ pašiem nemaz daudz nav
jānopūlas, lai radošā rosība kafejnīcā būtu jūtama. ”Mēs plānojam izstādes,
mums ir laba sadarbība ar ”Ideju bodi”, tas tiks turpināts. Un katrai izstādei
ir atklāšanas pasākums, kas jau ir notikums. Mēs esam ļoti atvērti un gaidām, ko
piedāvās tiek, kas radoši rosās. Mēs organiski iekļaujamies pilsētas radošajā
plūsmā un ļoti labprāt iesaistāmies,” sacīja ”Darbnīcas” saimnieces.

Pa laikam kāds
mūziķis izsaka vēlēšanos uzspēlēt, reizēm nedēļas nogalē par mūziku parūpējas
kāds dīdžejs – biežākie darbnīcas plašu spēlmaņi ir Armands Sausiņš un Liepājas
teātra aktieris Gatis Maliks. ”Mums jārēķinās ar telpu limitu. Mūziķiem tomēr
nepieciešamas plašākas telpas. Bet mēs ļoti labi izjūtam visu, kas notiek
pilsētā. Piemēram, teātrī tuvojas pirmizrāde, šeit ieradušies viesmākslinieki –
režisori, scenogrāfi, kostīmu mākslinieki, – viņi nāk pie mums. Jūtam arī
orķestra koncertus, tūlīt sajutīsim arī jaunās koncertzāles pulsu. Reizēm es
saku, ka mums pašiem ar rīkošanu nemaz nav jānodarbojas – galvenais, lai šeit
cilvēki var satikties un parunāties,” kafejnīcas atvērtību uzsvēra I.Šoriņa,
norādot, ka šāda arī turpmāk būs ”Darbnīcas” koncepcija – dzīvot līdzi tam, kas
notiek pilsētā.

”Darbnīca”, ziemas sezonu sagaidot, papildinājusi
ēdienkarti, jaunumi rodami arī dzērienu kartē, un virtuvei tiek pievērsta liela
uzmanība – šī brīža aktualitāte ir dažnedažādas kūkas. ”Vasarā mēs sakārtojām
ventilācijas sistēmu, līdz ar to tagad varam atļauties paeksperimentēt
virtuvē,” ar smaidu sacīja ”Darbnīcas” vadītāja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz