Tehnikuma audzēkņi piedalās Ginesa rekorda uzstādīšanā Polijā
liepajniekiem.lv
No 11. līdz 14.jūnijam Liepājas Valsts tehnikuma 2 TP audzēkņi Andris Riškus, Sintija Gulbe un 2 TE audzēkņi Klāvs Matkus un Tomass Zīle, piedalījās Baltijas Valstu Pilsētu BBQ
sacensībās grilēšanā. Sacensību dalībniekiem līdzi devās skolotājas Velta Cīpa un Māra Dinne. Sacensības norisinājās Polijā, Gdaņskas apgabalā, Dolina Charlotty pilsētā. Sacensībās piedalījās desmit valstis. Tehnikuma komanda
startēja amatieru grupā ar savu nacionālo ēdienu “Cūkas lāpstiņa, grilēti
ķirbji un ķiploki, rabarberu čatnijs”. Cūkas lāpstiņa bija speķota ar Latvijas
lauku speķi un rabarberiem, tās pagatavošanā tika izmantota smiltsērkšķu sula
ar ķimenēm un garšvielām, portālam pastāstīja PIKC “Liepājas
Valsts tehnikums” ārējo sakaru organizatore Madara Mago.
Tehnikuma
komanda piedalījās arī Ginesa rekorda uzstādīšanā vienlaicīgā grilēšanā. Trīsdesmit
grādu karstumā, kas valdīja Polijas pilsētā Dolina Charlotty,
3000 dalībnieki vienlaikus grilējot uzstādīja jaunu
Ginesa Rekordu. Rekords tika arī apstiprināts.
Profesionāļu līgā pirmo vietu sacensības izcīnīja Latvijas Restorāns “Čarlstons” ar pavāru
Elmāru Tanni priekšgalā.
Tehnikuma
komanda atgriezās mājās iespaidiem un pieredzes bagātāka. Audzēkņiem un skolotājiem bija iespēja ne tikai pašiem
demonstrēt savas zināšanas un prasmes, bet arī piedalīties žūrijas darbā, vērtējot profesionāļu līgas komandas sniegumu.