Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

2021. gada aktuālākās viesistabas dizaina tendences

Nekas nemainās tik strauji kā mode! Katru gadu parādās arvien jaunas tendences, arī mājokļa sakarā. Kā šogad iekārtot modernu viesistabu, tajā pašā laikā saglabājot to ērtu un funkcionālu? Lūk, 2021. gada aktuālākās viesistabas dizaina tendences, kas būtu jāņem vērā!

2021. gada aktuālākās viesistabas dizaina tendences
Foto: Publicitātes
14.09.2021 00:01

Apmaksāta informācija

Funkcionalitāte

Viena mēbele – vairākas funkcijas! Iepriekš galvenajā lomā bija tieši viesistabas vizuālais aspekts, taču šogad svarīgākais ir funkcionalitāte. Pandēmijas iespaidā daudzi izvēlējušies savus darba pienākumus veikt no mājām, tomēr ne vienmēr mājoklī ir pietiekami daudz vietas, lai izveidotu atsevišķu biroju, līdz ar to birojs tiek iekārtots viesistabā – tiek dota priekšroka galdiem, kas kalpo ne tikai kā kafijas/tējas galdi, bet arī biroja galdi, krēsliem, kas kalpo ne tikai kā atpūtas krēsli, bet arī biroja krēsli.

Vintage stils

2021. gadā cilvēkiem interesē ne tikai mēbeles vizuālais aspekts, bet arī tās stāsts – viesistabā satiekas nākotne un pagātne, modernas detaļas ar veclaicīgām mēbelēm. Atkal modē ir vintage stila mēbeles jeb vecmāmiņas kumode un tējas servīze! Cilvēki tiecas uz to, lai viesistaba būtu oriģināla, taču tajā pašā laikā silta un mājīga telpa.

Dabai draudzīgs

Viesistabā un arī citās mājokļa telpās jūtama dabas vēsma un klātbūtne – dabiski materiāli, istabas augi, dabas elementu krāsas (zaļš, zils, brūns) Attiecībā uz viesistabas mēbelēm, šogad aktuāls ir bambuss, kas ir dabai draudzīgs, izturīgs un arī vizuāli estētisks materiāls. Uz mēbelēm un arī dekorācijās parādās dabas izdrukas, kā lapu un ziedu attēli.

Pelēks un dzeltens

Pelēkas nokrāsas mājokļa interjerā ir iecienītas aptuveni pēdējos 2-3 gadus, taču šogad viesistabā tiek eksperimentēts, pelēkos toņus kombinējot ar dzeltenajiem toņiem. Pelēks – parūpējas par mieru un harmoniju, dzeltens – parūpējas par enerģiju un harizmu. Šīs krāsas viesistabā tiek izmantotas gan kombinācijās, gan atsevišķi, tādējādi pelēku izmantojot kā bāzes krāsu, piemēram, viesistabas dīvānam, savukārt dzeltenu izmantojot kā akcentu, piemēram, spilveniem.

Neregulāras formas

Neregulāras formas ir raksturīgas 70-gadu interjeram, un nu šī tendence ir atgriezusies! Neregulāras jeb izliektas mēbeles piešķir viesistabai omulīgu un modernu noskaņu, un īpaši iecienītas tās ir nelielās viesistabās, jo tās iespējams pielāgot nestandarta plānojuma telpām.

Mākslinieciski elementi

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad viesistabas interjers ir māksla – zelta un sudraba elementi, spoguļi ar dekoratīviem elementiem, piesātinātas un krāsainas dekorācijas, izteiksmīgas tekstūras. Tomēr, lai arī cik ļoti šogad ir iecienīti asimetriski viesistabas elementi, esiet uzmanīgs – viesistaba tiek organizēta simetriski.

Dažādu materiālu kombinācijas

Viesistabā parādās arvien interesantākas dažādu materiālu kombinācijas, piemēram, koka galds ar metāla kājām. Īpaši aktuāli ir siltie metāli, kā misiņš, bronza un varš, kas ir ne vien estētiski un piešķir telpai oriģinalitāti, bet ir arī funkcionāli un ilgtspējīgi!

Polsterētas mēbeles

Ikviena tendence reiz atgriežas, un tagad mēs varam vērot, kā viesistabas interjerā atgriežas 80. gadu tendence – polsterētas mēbeles. Cilvēki kā prioritāti atkal nostāda komfortu, savukārt polsterētas mēbeles ir gan ērtas, gan vizuāli pievilcīgas. Plašs mīksto mēbeļu piedāvājums pieejams 220.lv.

Ņemot vērā šīs interjera tendences, pavisam noteikti spēsiet iekārtot funkcionālu un gaumīgu viesistabu! Mēs zinām, ka mājokļa atjaunošana un remonts var pamatīgi nogudrināt, tādēļ taupiet savu laiku un iegādājieties mēbeles internetā – interneta veikals 220.lv piedāvā mēbeles viesistabai un arī citām mājokļa telpām. Ienāciet un izvēlieties savam mājoklim labāko!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz