Zemkopības ministrija izstrādājusi galvenos darbības virzienus skolu ēdināšanas uzlabošanai
Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi galvenos darbības virzienus skolu ēdināšanas uzlabošanai, aģentūru LETA informēja ministrija.
LETA
To mērķis ir nodrošināt, ka skolēni ikdienā saņem pilnvērtīgāku un veselīgāku uzturu, ko ražojuši vietējie lauksaimnieki un pārtikas ražotāji.
Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) norāda, ka par veicamajiem darbiem ZM vienojusies ar skolēnu ēdināšanā iesaistīto Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).
Ministrijā atzīmē, ka programma paredz atbalstīt visas skolu ēdināšanas procesā iesaistītās puses, lai efektīvāk organizētu bērnu ēdināšanu, uzlabojot sadarbību visos pārtikas piegādes ķēdes posmos, īpaši ar lauksaimniekiem, pārtikas uzņēmumiem, ēdinātājiem un vecākus pārstāvošajām organizācijām.
Tostarp viens no galvenajiem mērķiem ir palielināt vietējās izcelsmes pārtikas piegādi skolu ēdināšanai, ievērojot sezonālo produktu izvēli, kā arī samazināt pārtikas zudumu un atkritumu apjomu, norāda ZM.
ZM izstrādātie darbības virzieni kā Latvijas nacionālo saistību dokuments piektdien iesniegti arī Skolu ēdināšanas koalīcijai, kam Latvija šogad pievienojās.
Koalīcija būs viena no iespējām, kā apmainīties ar pieredzi ar citām valstīm par konkrētām rīcībām, lai uzlabotu skolu ēdināšanu, uzsver ZM.