Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Receptes: uzkodas Sieviešu dienas pusdienām

Atzīmējot Starptautisko sieviešu dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas receptes viegli pagatavojamām uzkodām, kas noderēs gan kungiem, kuri vēlēsies palutināt apkārt esošās dāmas, gan draudzeņu kopā sanākšanas reizēm ne tikai 8.marta svētkos.

Receptes: uzkodas Sieviešu dienas pusdienām
Foto: Viktorija Kožemjakina
08.03.2022 00:53

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Brī siera – ābolu crostini

Sastāvdaļas

1 bagete
olīveļļa
200 g brī (brie) siera
1 kraukšķīgs ābols
dažas saujas rupji sakapātu valriekstu
dažas ēdamk. vijīgā medus
timiāna lapiņas rotājumam

Pagatavošana

Bageti sagriez aptuveni 0,5 cm platās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 C) aptuveni 3 min.

Sagriez šķēlēs brī sieru, liec to uz nedaudz apceptām bagetes šķēlēm, liec atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz siers ir izkusis un nedaudz burbuļo (ap 5-7 min).

Sagriez plānās šķēlītēs ābolu, kārto to virsū sieram. Apslaki maizītes ar medu un uzber virsū valriekstus. Rotā ar timiāna lapiņām un pasniedz.

Foto: Viktorija Kožemjakina

Balto pupiņu un karamelizētu sīpolu smēriņš (vegānisks)

Sastāvdaļas

350 g sīpolu
3 ēdamk. olīveļļas
1 tējk. brūnā cukura (ja negatavo vegāniski, var lietot arī medu)
2 kārbas (kopā 800 g) konservētu balto pupiņu
sula un sarīvētās miziņas no 1/2 citrona
1 ēdamk. sakapātu rozmarīna lapiņu
2 ēdamk. sezama sēkliņu (var nepievienot)
1 tējk. sarkanās paprikas pulvera
1 ķiplokspiedē spiedē izspiesta ķiploka daiviņa
sāls, melnie pipari
grauzdēta maize vai tortilja pasniegšanai

Pagatavošana

Karamelizē sīpolus – sagriez tos pusgredzenos un cep pannā uz vidēji lēnās uguns, pievienojot 2 ēdamk. olīveļļas. Cep 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

Pievieno sīpoliem brūno cukuru (vai medu), sāli un gatavo vēl 5-10 minūtes.

Sablendē vai sastampā pupiņas viendabīgā masā kopā ar 1 ēdamk. olīveļļas. (Atstāj dažas ēdamkarotes veselu pupiņu rotāšanai).

Pievieno pupiņu masai citrona sulu un miziņas, rozmarīnu, ķiploku, sāli un melnos piparus.

Pievieno gandrīz visus karamelizētus sīpolus un blendē vēl dažas sekundes līdz sastāvdaļas ir sajauktas (vai vienkārši samaisi). Pieber sezama sēkliņas, apmaisi.

Pasniedz uz šķīvja rotājot ar olīveļļu, atlikušiem karamelizētiem sīpoliem un pupiņām. Baudi kopā ar grauzdētu maizi vai tortilju.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz