Pārstrādā laukos izaudzēto
"Kurzemes Vārds"
Atverot SIA “O Rika” Otaņķos esošā konservu
ceha durvis, nāsīs iesitas spēcīgs etiķa aromāts. Patlaban pilnā sparā rit
gurķu marinēšana. Savukārt Durbes novada SIA “Ābolīts” jau gatavojas
ābolu biezeņa un sulas gatavošanai. Uzņēmēji apgalvo, ka lauksaimnieku
produkcija tiek pieņemta, tikai pieprasījums reizēm pārsniedz piedāvājumu.
“Ko Latvijā izaudzē, visu pērkam. Priecīgi esam, ka
audzē,” apgalvo SIA “O Rika” vadītājs Kazimirs Riepša un
piebilst, ka vajadzētu vairāk gurķu. Otrdien to iepirkuma cena bija 18 santīmu
kilogramā, nākamnedēļ cena varētu palielināties. Tirgū kilograms vidēja izmēra
gurķu maksā 30 santīmu.
Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 22. augusta numurā.
#kvards-20130821-01#