Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz radošo darbu izstādi “Manis pašas radīts…”

Aicina uz radošo darbu izstādi “Manis pašas radīts…”
13.02.2013 09:42

Atslēgvārdi

Piektdien, 15. februārī, pulksten 17 Liepājas muzeja Mazajā zālē notiks Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra organizētās radošo darbu izstādes ”Manis pašas radīts…” atklāšana, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Tajā ar saviem darbiem piedalīsies 30 autores, kuras šīs prasmes apguvušas pašmācības ceļā, piedāvājot interesentiem vienuviet aplūkot dažādu tehniku izšuvumus. Kopumā izstādē, kura būs apskatāma līdz 17. martam, eksponēti vairāk kā 50 dažādi oriģināldarbi.

2012. gada sākumā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs rīkoja rokdarbu izstādi ”Manis pašas radīts..”, lai iepazīstinātu plašāku sabiedrību ar sieviešu brīvā laika vaļasprieku un prasmēm, kas apgūtas un pilnveidotas pašmācības ceļā. Radītie darbi un lielā atsaucība apliecina senāko rokdarbu – izšūšanas dzīvotspēju saskaņā ar šodienas kultūras izpratnes mainīgajām vērtībām. Tā guva gan lielu dalībnieku atsaucību, gan apmeklētāju interesi, tādēļ arī šogad sadarbībā ar Liepājas Muzeju un Liepājas pārstāvniecību Rīgā tika organizēta izstāde, kurā piedalīties aicinātas tikai sievietes ar sev, saviem tuviniekiem un draugiem izgatavotām oriģinālām, interesantām, praktiskām, ar izšuvumiem greznotām lietām, kurās saskatāma autora personība, gaume un stils.

Aicinājumam piedalīties izstādē atsaucās un savus radošos darbus iesniedza 30 autores. No piektdienas, 15. februāra, līdz 17. martam Liepājas muzeja Mazajā zālē visiem interesentiem būs iespēja vienkopus aplūkot dažādās izšūšanas tehnikās radītos darbus, kopskaitā vairāk kā 50.

Izstādē būs aplūkojami gan adatu spilventiņi, grāmatzīmes, tējas maisiņi, somiņas, salokāma grāmatiņa bērniem ar pīkstuli, gleznas, dekori, spilveni, lina somiņas, galda celiņi un sedziņas, gan sieviešu kostīms un pat Nīcas tērpa krekls, aube un brunči, gan arī bērna pūriņš, kurā ietilpst sega, spilveni, rotaļlietu kaste, grozs un citas maza bērna ikdienā nepieciešamas un svarīgas lietas.

Izstādē eksponētie darbi atceļojoši gan tepat no Liepājas, Grobiņas, Nīcas un Aizputes, gan Rīgas, Siguldas, Carnikavas un Jūrmalas. Tos darinājušas sievietes, kuras gandarījumu un atpūtu rod izšujot, taču savu ikdienu vada kā skolnieces, studentes, skolotājas, ekonomistes, biroja, valsts pārvaldes un pašvaldību iestāžu darbinieces un pensionāres – dalībnieču vecuma amplitūda ir no 17 līdz 78 gadiem. Unikāli un daudzveidīgi kā pašas šo darbu autores, ir arī Liepājas muzeja Mazajā zālē mākslinieces Gintas Stavrovskas vadībā izvietotie rokdarbi.

Šogad izstādē būs aplūkojami skaitliski mazāk darbu, taču nenoliedzami tie ir iespaidīgāki. Tādi tiešām nopietni pieteikumi kā Leonardo da Vinči ”Mona Liza”, Kloda Monē ”Ūdensrozes”, Gustava Klimta ”Adele” un Johannesa Vermēra ”Meitene ar pērļu auskaru”, kā arī Jēzus Kristus portrets, ”Rozā orhidejas”, ”Saulespuķes”, ”Eņģeļi”, ”Ganiņš”, Nīcas goda tērps, bērna pūriņš un vēl daudz un dažādu oriģinālu, interesantu, praktisku, ar izšuvumiem rotātu lietu,” informē izstādes kuratore Eva Kļava, kuras darbs arī aplūkojams šajā izstādē. Viņa pastāstīja, ka šogad apmeklētāji varēs arī balsot par izstādē eksponētajiem darbiem, kā rezultātā tiks noskaidrots vispopulārākais un apmeklētāju vislielāko apbrīnu raisošākais darbs, kura autore saņems arī simbolisku balviņu.

Rokdarbu izstādes ”Manis pašas radīts…” atklāšana notiks piektdien, 15. februārī, pulksten 17:00 Liepājas muzeja Mazajā zālē, apskatāma tā būs līdz 17. martam, savukārt drīz pēc tam – marta beigās un aprīlī daļu no izstādes darbiem plānots izvietot arī Liepājas pārstāvniecībā Rīgā.

Ieeja izstādē – bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz