Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vai Stēns Lorenss cēlis neslavu Edgaram Krūmiņam?

Vai Stēns Lorenss cēlis neslavu Edgaram Krūmiņam?
11.03.2010 07:09

7. aprīlī tiesas priekšā atkal stāsies mūziķis un Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss. Viņš apsūdzēts par neslavas celšanu.

Šī lieta ir saistīta ar notikumiem pēc pērn 6. jūnijā notikušajām pašvaldības vēlēšanām un vēlākajiem S. Lorensa izteikumiem masu saziņas līdzekļos.

Atgādinām, ka pašvaldību vēlēšanās Stēns Lorenss startēja no partijas “SCP” (“Sabiedrība citai politikai”) saraksta. Viņš tajā bija ar 15. numuru, taču vēlētāji lēma citādāk, un mūzikas kluba “Fontaine Palace” saimnieks pakāpās uz 1. vietu, tādējādi vienīgais no šā saraksta iekļūstot deputātu skaitā. Līdz ar nonākšanu deputāta krēslā S. Lorenss paziņoja, ka domē nepārstāvēs partiju “SCP”, bet darbosies kā neatkarīgais deputāts – viņš arī sarakstā bija iekļauts ne kā partijas biedrs, kam partijas vadītāji bija piekrituši. Taču pēc vēlēšanām nekādas saskaņas starp “SCP” un S. Lorensu vairs nebija, tāpēc viņš presē izplatīja oficiālu paziņojumu, ka domē nepārstāvēs “SCP”. Šajā paziņojumā viņš sacīja, ka partija viņam neatļaujot palikt deputāta krēslā, ja viņš nepievienojas tai kā pilntiesīgs tās biedrs.

Tajā pašā dienā ar oficiālu paziņojumu klajā nāca arī “SCP” Liepājas nodaļas vadītājs Edgars Krūmiņš, pavēstot, ka partija pārtrauc sadarbību ar Stēnu Lorensu un ka jebkāda viņa darbība turpmāk nav ne saistīta, ne saskaņota ar “SCP”.

Pēc šiem paziņojumiem vismaz publiski abu strīdnieku starpā iestājās miers, ko pārtrauca S. Lorensa nākamais paziņojums presei 12. oktobrī. Savā vēstījumā “Par partijas “Sabiedrība citai politikai” reketu un Latvijas politiķiem”, kas bija publicēts gan laikrakstā “Kurzemes Vārds”, gan portālos www.liepājniekiem.lv, gan www.delfi.lv, gan www.tvnet.lv un citur, viņš rakstīja, ka pēc vēlēšanām piedzīvojis vairāku partijas biedru dīvainu reakciju. E. Krūmiņš ar citiem partijas biedriem esot ieradies pie viņa ar prasību segt partijas vēlēšanu laikā par reklāmu iztērēto naudu, kas esot 13,5 tūkstoši latu. Pēc pāris mēnešiem notikusi atkārtota abu tikšanās, kurā par tulku piedalījusies arī S. Lorensa sieva Ivonna. Prasība esot bijusi ļoti konkrēta: vai nu samaksāt reklāmas kampaņas izdevumus, vai pamest darbu domē, vai arī “notiks kas slikts”. Uz S. Lorensa jautājumu, vai E. Krūmiņš viņu šantažē, atbilde bijusi: jā!

Pēc visa notikušā E. Krūmiņš juties aizskarts un nolēmis šo konfliktu risināt ar tiesas starpniecību. “Strīda kā tāda starp mums nav,” sarunā ar “Kurzemes Vārdu” skaidroja E. Krūmiņš. “Taču es jūtos nepatiesi apvainots par šantāžu un reketu. Tas iespaido arī manu biznesu – es publiski esmu pataisīts par reketieri, lai gan 15 gadu esmu nostrādājis policijā un man nav nevienas domstarpības par likumu neievērošanu.” “SCP” Liepājas nodaļas vadītājs noliedza, ka viņš vai kāds cits partijas pārstāvis jebkad būtu prasījis, lai S. Lorenss atmaksā priekšvēlēšanu kampaņas laikā iztērēto naudu, turklāt viņam neesot saprotams, no kurienes S. Lorenss ņēmis tādu summu – 13,5 tūkstošus latu. Partija priekšvēlēšanu reklāmai iztērējusi uz pusi mazāk naudas. Tāpat E. Krūmiņš noliedz to, ka būtu pieprasījis, lai S. Lorenss noliek deputāta mandātu. “Kā es vai kāds cits partijas biedrs to drīkstētu prasīt, ja tā lēma vēlētāji!” viņš sacīja. Šie apmelojumi E. Krūmiņu aizskāruši – viņš to uzskata par neslavas celšanu.

Atbildot uz “Kurzemes Vārda” jautājumu, ko viņš vēlas panākt tiesājoties, E. Krūmiņš sacīja: “Es gribu, lai katrs atbild par saviem vārdiem. Ja cilvēkam ir taisnība, – uz priekšu, bet, ja nav – ir jāsaņem sods.”

Krimināllikuma 157. pants paredz, ka par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī soda ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudassodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām. 

Ar Stēnu Lorensu “Kurzemes Vārdam” pagaidām sazināties nav izdevies – viņš atrodas Zanzibārā, kur piedalās nodegušās viesnīcas atjaunošanā. Taču viņa sieva Ivonna, kas bija informēta par ierosināto krimināllietu, sacīja, ka gaidāmo tiesas procesu pagaidām nevarot komentēt. “Kad pārbrauks vīrs, mēs konsultēsimies ar juristu,” viņa sacīja.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”
 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz