Lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu un uzlabotu šīs vietnes veiktspēju un funkcionalitāti, mēs izmantojam sīkdatnes. Turpinot pārskatīt šo lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu saglabāšanai Jūsu ierīces atmiņā. Turpināt Vairāk informācijas

Pirmdiena, 9. decembris

Vārdadiena: Sarmīte, Tabita

Inta Zuzāne: Dzeram sulas!  (5)

Atslēgvārdi veselība | sula | pavasaris

Foto: Egons Zīverts

Ir pienācis koku sulu tecināšanas laiks, tas jāizmanto, lai atbrīvotu organismu no ziemā uzkrātajiem sāļiem. Sulas būtu jādzer, kad tās ir pavisam svaigas. Visideālāk, ja to dara četru stundu laikā kopš sulas iztecēšanas no koka. Šajās stundās sulas satur tā saukto bioloģiski aktīvo ūdeni, kurā molekulas nav izkliedētas, bet gan sakārtojušās kopās, ko dēvē par šķidrajiem kristāliem. Šādam ūdenim nonākot cilvēka organismā, tas daudz vieglāk iesaistās visos vielmaiņas procesos un tiek izmantots ievērojami efektīvāk par parastu ūdeni.

Taču ne visi dzīvojam laukos, kam pie mājas ir savs bērzs, kurā pavasarī ieurbties un tikt pie vērtīgās "mantas". Arī pati sulas netecinu, man tās piegādā paziņa. Viņam uzticos, un zinu, ka sulas ir tīras un svaigas. Neko, lai uzlabotu garšu, klāt nelieku. Garšīgi tāpat!

Lai justu izmaiņas, savus divus litrus dienā būtu vēlams izdzert, un vairākas dienas pēc kārtas, septiņas līdz desmit. Šeit nederēs, ka vienu dienu dzeru, bet citu – nē. Lai ķermenis saprot, – kaut kas notiek.

Ja kādam iestājies jau tā saucamais pavasara nogurums, sulu kūre varētu uzmundrināt un dot trūkstošo enerģiju. Nevajag uzreiz skriet uz aptieku pēc vitamīniem, bet atcerēties un novērtēt to, ko mums sniedz daba. Šāda ekstra – svaiga bērzu vai kļavu sula – nav nevienā citā pasaules valstī. Novērtēsim šo bagātību.

Organismu savā ziņā varam salīdzināt ar telpām, – lai ielaistu svaigu gaisu, tas jāvēdina. Arī mūsu ķermenim tas nepieciešams! Taču tikai no bērzu vai kļavas sulām nevaram gaidīt diži lielus brīnumus, – ka nu būsim veseli. Jāskatās arī, ko lietojam savā ēdienkartē. Veikalos jau ir parādījušies mūsu pašu vietējie gurķi, salāti, lociņi. Liekam uz šķīvja un ēdam! Jāēd viss, kas šobrīd ir zaļā krāsā, jo šo zaļo dārzeņu sastāvā ir hlorofils, kas attīra organismu.

  • Komentāri (5)
  • 0
+ skatīt visus Atlikušie simboli: 500

Pievieno komentāru

liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Portālā aizliegts ievietot:
- personas godu un cieņu aizskarošu, draudošu, apmelojošu informāciju;
-musināt uz rasu vai etnisko neiecietību;
-komentārus, kas neatbilst Latvijas Republikas likumdošanai;
- komerciāla rakstura informāciju vai jebkāda veida reklāmu un aģitāciju.

Noteikumu neievērošanas gadījumā, liepajniekiem.lv patur tiesības komentārus dzēst, slēgt iespēju komentēt un ziņot tiesībsargājošām iestādēm.

Uzmanību!!!
Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Viedokļi

Saistītās ziņas

Pamanīji neatbilstošu saturu? Būsim pateicīgi, ka par to informēsi mūs!