Itāliešu kafejnīca “Bel Cibo” ar Mišeli Saraceno pie plīts
Graudu ielā 21 durvis vērusi jauna vieta, kur ieturēt netipisku maltīti – itāliešu kafejnīca “Bel Cibo”, šodien vēsta laikraksts “Kurzemes Vārds”. Tajā pie plīts rosās Mišele Saraceno – itālietis ar vērā ņemamu pavāra un šefpavāra pieredzi.
Kafejnīcas “Bel Cibo” saimnieks Kaspars Šupiņš pastāstīja, ka ideja par īstas itāliešu kafejnīcas izveidi Liepājā radusies pēc tam, kad viņš atgriezies no Dublinas, kur izveidojis itāliešu restorānu. Lai “Bel Cibo” viss būtu pa īstam, par šefpavāru uzaicināts Mišele Saraceno.
Mišele pirmās iemaņas pavārmākslā esot sācis apgūt jau četrpadsmit gadu vecumā, kad mācījies no sava vectēva, kas bijis šefpavārs vienā no militāro gaisa spēku bāzēm Sicīlijā. Strādājis vairākās valstīs un dažādos restorānos. Laikā, kad bijis šefpavārs kādā restorānā netālu no Milānas, izskolojis 140 jauno pavāru. Desmit gadu braukājis pa pasaules jūrām un okeāniem, gatavojot maltītes kruīza kuģa viesiem. Tad pienācis brīdis, kad sapratis – biežāk gribas būt kopā ar ģimeni, un tas nozīmēja atgriešanos Latvijā.
Uz jautājumu, ko nozīmē palīdzēt atvērt jaunu ēdināšanas vietu, M. Saraceno sacīja, ka svarīgākais, lai klientiem vienmēr piedāvātu svaigus, veselīgus, tikko pagatavotus produktus. Tāda ir arī jaunās kafejnīcas “Bel Cibo” politika. Starp citu, “Bel Cibo” itāliešu valodā arī nozīmē – laba pārtika.
Kaspars Šupiņš sacīja, ka jaunajā kafejnīcā ēdienus gatavos pēc pasūtījuma, un ne tikai picas, bet arī pastu mīkla būs rokām mīcīta un gatavota. Ēdienkartē ir kā uzkodas un zupas, tā salāti, pastas, picas, otrie ēdieni un deserti. Ēdienkarte ar Mišeles palīdzību vēl tiks pilnveidota.
Egona Zīverta foto
Jaunajā kafejnīcā “Bel Cibo” Mišele Saraceno gatavos pastas un ceps picas pēc īstām itāliešu receptēm.
Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 23. februāra numurā.
#kvards-20120223-12#