Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts (16:17) – Administrators prasīs “Metalurga” maksātnespēju, ja mēneša laikā nebūs atrasts investors

Papildināts (16:17) – Administrators prasīs “Metalurga” maksātnespēju, ja mēneša laikā nebūs atrasts investors
Foto: Egons Zīverts
30.09.2013 15:32

BNS

Grūtības nonākušā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma “Liepājas metalurgs” tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) administrators Haralds Velmers prasīs kompānijas maksātnespēju, ja mēneša laika metalurgā neieplūdīs pirmās investīcijas, kā to paredz TAP plāns, aģentūrai BNS sacīja Velmera pārstāvis Ralfs Vīlands.

“Administratora rīcībā esošā informācija liecina, ka līdz 30.septembrim TAP plānā paredzētais aizdevums desmit miljonu latu apmērā no potenciālajiem investoriem, visdrīzāk, netiks saņemts. Līdz pat šodienai [pirmdiena] nav sasaukta ārkārtas akcionāru sapulce kapitāla palielināšanai un dokumentēta skaidra investoru interese,” sacīja Vīlands.

Savukārt Velmers norādīja, ka pie šādiem apstākļiem TAP plāns, visdrīzāk, tiks pārkāpts.

“Aizdevuma saņemšana ir nozīmīgākā sastāvdaļa, bet no tās izriet arī citas secīgi saistītas aktivitātes uzņēmuma darbības atjaunošanā un maksājumu uzsākšanā kreditoriem. Visticamāk, no otrdienas [1.oktobra] saskaņā ar likumu sāksies 30 dienu periods, kurā būs iespēja pārkāpumus novērst – attiecīgi saņemt aizdevumu un piesaistīt investoru. Šī būs pēdējā iespēja visiem, kas ir patiesi ieinteresēti TAP plāna realizēšanā, apliecināt to ar reāliem darbiem,” sacīja Velmers.

Viņš norādīja, ka pēc 30 dienām būs jāpieņem lēmums pēc fakta – vai TAP plāns tiek vai netiek pildīts, vai uzņēmums ir vai nav spējīgs atjaunot darbību. “Ja uzņēmums šajā laikā nebūs pierādījis spēju pildīt TAP plānu, izvērtējot apstākļus, atbilstoši likumam administratoram būs jāvēršas tiesā ar pieteikumu, lūdzot pasludināt “Liepājasmetalurga” maksātnespējas procesu,” sacīja uzņēmuma TAP administrators.

Tāpat viņš atzīmēja, ka sevišķas bažas rada apstāklis, ka netiek pildīta TAP plānā paredzētā naudas plūsma un tādēļ uzņēmums ne tikai nespēj atjaunot darbību, bet tuvākajā laikā uzņēmuma rīcībā var arī nebūt pietiekamu naudas līdzekļu ne tikai gāzes un elektrības maksājumu veikšanai, bet arī darba samaksas veikšanai uzņēmuma darbiniekiem.

“Liepājas metalurga” Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Simona Laiveniece aģentūrai BNS patlaban nevarēja sniegt nekādus komentārus saistībā ar uzņēmuma investora meklējumiem. “Patlaban neko konkrētu nevaru pateikt. Sniegt informāciju varēšu tikai tad, kad kāds investors reāli būs veicis ieguldījumu kompānijā,” viņa teica.

Savukārt “Liepājas metalurga” padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis apstiprināja, ka, visticamāk, šodien minētie 10 miljoni latu saņemti netiks. Taču, pēc viņa teiktā, tiekot darīts viss, lai 30 dienu termiņā šī nauda tiktu iegūta un uzņēmumam netiktu pasludināts maksātnespējas process.

Jau ziņots, ka “Liepājas metalurgs” ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Liepājas tiesa ir apstiprinājusi uzņēmuma glābšanas plānu, kas paredz kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām. Paredzēts, ka kompānijai arī tiks piesaistīts investors.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz