Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – “Swedbank” un Griģa strīdā par 1,5 miljoniem latu iespējamā interešu konflikta dēļ tiesa nepielaiž “Glimsted un partneri” pārstāvi

Papildināts – “Swedbank” un Griģa strīdā par 1,5 miljoniem latu iespējamā interešu konflikta dēļ tiesa nepielaiž “Glimsted un partneri” pārstāvi
22.09.2010 10:10

Atslēgvārdi

Šodien plkst.11 Kurzemes apgabaltiesā paredzēts izskatīt AS “Swedbank” prasību no uzņēmēja Andra Griģa piedzīt parādu 1,5 miljonu latu apmērā,  informēja Kurzemes apgabaltiesā.

Kurzemes apgabaltiesa  AS “Swedbank” prasības lietā pret uzņēmēju Andri Griģi par 1,5 miljonu latu parāda piedziņu un laulības līguma atzīšanu kā spēkā neesošu nolēma nepielaist bankas intereses aizstāvošo “Glimsted un partneri” juristu Ivaru Pommeru.

Tāpat apgabaltiesa nolēma nepielaist lietā Pommera pārstāvētā biroja “Glimsted un partneri” juristus un advokātus saistībā ar aizdomām par “Glimsted un partneri” interešu konfliktu. Lēmums gan ir pārsūdzams, aģentūru LETA informēja Griģa advokāts Aldis Gobzems.

Pēc šī tiesas lēmuma banka palika bez interešu aizstāvja, līdz ar to lietas izskatīšanu tiesa šodien atlika līdz 4.novembrim, informēja Gobzems.

Kā ziņots, 14.septembrī Zvērinātu advokātu padome (ZAP) atzina par nepamatotu Griģa sūdzību, kurā viņš bija paudis aizdomas par zvērinātu advokātu biroja “Glimsted un partneri” advokātu atrašanos interešu konfliktā konkrētajā civillietā.

Griģa ieskatā, advokātu birojs “Glimsted un partneri” darbība neatbilst zvērinātu advokātu profesionālo darbību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām un birojam, pārstāvot bankas intereses, līdz ar to izveidojies interešu konflikts. “Glimsted un partneru” advokāti šādus pārmetumus noraida kā nepamatotus.

Griģis sūdzībā norādījis, ka patlaban advokātu birojs pārstāv AS “Swedbank” intereses prasībā pret viņu un viņa sievu Antru Griģi par naudas parādu 1,5 miljonu latu apjomā, laulības līguma atzīšanu par spēkā neesošu un citiem, savukārt pērn birojs “Glimsted un partneri” sniedzis juridisko palīdzību dažādos jautājumos saistībā ar viņa veikto uzņēmējdarbību, kā arī konsultējis tieši par laulības līgumu.

To, ka birojs patiešām sniedzis juridiskos pakalpojumus, pierādot sūdzībai pievienotie rēķini, kuru atšifrējumā norādīti sniegtie pakalpojumi, taču advokātu biroja pārstāvis Pēteris Dālderis uzsver, ka birojs šādus pakalpojumus Griģim neesot sniedzis. “Diemžēl jākonstatē, ka Latvijā nereti saimnieciskajos strīdos puses cenšas ietekmēt oponentu advokātus un pārstāvjus, arī sniedzot sūdzības vai organizējot publiskas kampaņas,” sacīja Dālderis.

Jau ziņojām, ka “Swedbank” prasība pret Griģiem ir par naudas parāda piedziņu, laulības līguma atzīšanu par spēkā neesošu, nekustamā īpašuma atsavinājuma uz laulības līguma pamata atzīšanu par spēkā neesošu un zemesgrāmatas ierakstu labošanu.

Banka uzskata, ka Griģis ar sievu Antru noslēdzis laulību līgumu ar mērķi pārrakstīt uz sievas vārda lielāko daļu savu īpašumu un tādējādi izvairīties no parādu segšanas.

Šī gada maijā lietas izskatīšana tika atlikta, jo atbildētāja advokātam bija jāpiedalās citā tiesas sēdē.

Jau ziņots, ka uzņēmējs Andris Griģis pagājušā gada beigās ievērojami samazinājis savu oficiālo līdzdalību vairākos uzņēmumos, kā arī atteicies no vērienīga SPA centra projekta.

Liepājas dome 2009.gada 5.novembrī pieņēma lēmumu atcelt 2006.gadā ar SIA “Livland Resort” noslēgto zemes nomas līgumu par zemesgabalu Liepājā, Zvejnieku alejā, kur “Livland Resort” plānoja celt grandiozu SPA kompleksu. Uzņēmuma valdes loceklis Griģis vērsies pašvaldībā ar iesniegumu, norādot, ka, tā kā “pašlaik uzņēmums ekonomisku apstākļu dēļ neveic iecerētā projekta realizāciju, mēs esam spiesti atteikties no nomas tiesībām”.

Teritorija bija “Livland Resort” iznomāta uz laiku skiču projekta izstrādei. Pēc skiču projekta saskaņošanas, zemes robežu plāna izveides un īpašuma ierakstīšanas zemesgrāmatā uz pašvaldības vārda dome plānoja nomas līgumu pagarināt uz 12 gadiem rekreācijas objekta būvniecībai.

Nav realizēts arī Rožu galerijas projekts, kura vajadzībām pašvaldība iznomājusi “Mēs Liepājai” zemi uz 30 gadiem. Savukārt saistībā ar vairākiem Rīgā iesāktiem viesnīcu projektiem pērn Griģis cietis vairāku miljonu zaudējumus.

Tūlīt pēc vēstules uzrakstīšanas Liepājas domei pērn 27.oktobrī Griģis pametis valdes locekļa amatu “Livland Resort”. Viņa vārds vairs nav atrodams arī vairāku citu uzņēmumu dalībnieku un amatpersonu sarakstos. Pērn Griģis atstājis SIA “Vecpilsētas viesnīca” valdes priekšsēdētāja amatu, valdes locekļa krēslu SIA “RV projekts”, SIA “GDG Shop”, SIA “Kurzemes bekons”.

 LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz