Piedāvā acteku zupu un sinjoritas steiku
Tāpat kā visos firmas “Tex Mex” restorānos Latvijā, arī Liepājā, izklaides centrā “Klondaika”, no jūlija mainījusies ēdienkarte, kas izstrādāta “Tex Mex” šefpavāra Havjera Garsijas vadībā. Lai iepazīstinātu ar ēdienkartes jauninājumiem, H.Garsija, kurš Latvijā ieviesis meksikāņu virtuvi, nedēļas sākumā bija ieradies arī Liepājā. Viņš skaidro, ka pārmaiņas bija nepieciešamas gan tādēļ, lai klientiem piedāvātu ko jaunu, gan arī lai pilnveidotu piedāvājumu.
Piemēram, bijuši klienti, kuri nezināja, ko darīt, jo baidījās pasūtīt ko pārāk asu. Tagad kartē pie katra ēdiena to asuma pakāpi norāda klāt piezīmētie pipariņi – jo to vairāk, jo ēdiens asāks. Tāpat ir norādes, ja ēdiens ir ēdams bez piederumiem – vienkārši ar rokām.
Interesanta ir “Sopa Azteku” – zupa, kas patiešām radīta pēc seno acteku ēšanas kultūras uz kukurūzas bāzes. Sinjoritas steiks īpašs ar to, ka gaļas gabals ir uz pusi mazāks, tāpēc vairāk piemērots dāmām, turklāt vēl mango mērcē.
Havjers nosmej, ka apmeklētāji tagad varēs arī iemacīties spāņu valodu, jo ēdieni nosaukti spāniski. Un pat nav grūti. “Pan negro al ajo“ – rupjmaize ar ķiploku. Un, ja ēdienkartē lasāt vārdu piņa, tad ziniet, ka tur ir darīšana ar ananasu.
Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”
Havjers Garsija Liepājas “Klondaikas” virtuvē gatavo sinjoritas steiku.