Uzņēmēji apvienojas “Liepājas restorānu garšu parādē”
Aizvadītajā nedēļā 11 dažādās ēdināšanas vietās notika ”Liepājas restorānu garšu parāde”. Šīs iniciatīvas autore ir viesnīcas ”Maestro Design Hotel” un restorāna vadītāja Gita Stankus.
liepajniekiem.lv
Liepājas pašvaldība popularitāti iemantojušo pasākumu ”Liepājas Restorānu nedēļa” atbalstīja pirms pandēmijas, bet šogad ieinteresētie uzņēmēji apvienoja spēkus paši, bet ar citu nosaukumu.
To, ka apmeklētājiem Restorānu nedēļa palikusi labā atmiņā un interese par ”Liepājas restorānu garšu parādi” ir liela, apliecināja arī citi uzņēmēji.
Īpašos, pavāru sarūpētos ēdienus un bārmeņu gatavotos dzērienus piedāvāja tādi šīs iniciatīvas dalībnieki kā ”Bruno bārs”, ”MO”, ”OXO Brasserie”, ”Piano”, ”Parka paviljons”, ”Rosemary”, ”Rīsi un nūdeles”, ”Spīķeris”, ”Tik un tā”, ”Wood Stock” kokteiļu bārs.
Kā pastāstīja G. Stankus, šīs nedēļas sākums bijis mierīgs, bet pamazām restorāna apmeklētāju skaits pieaudzis ar sniega lavīnas spēku. Jau laikus rezervētas visas vietas piektdienas vakaram un sestdienai.
Restorāna ”Maestro” šefpavārs Arturs Preimanis, piemēram, bija sagatavojis piedāvājumu kā vegāniem, tā gaļas cienītājiem.
Pēdējiem ”Liepājas restorānu garšu parādes” laikā ir iespēja baudīt trīs ēdienus, tanī skaitā arī liellopa fileju, baravikas un sakņaugu ragū, bet saldajā biešu un tumšās šokolādes kūku.
Visi ēdinātāji savā piedāvājumā goda vietu ierādīja rudens veltēm.
Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.