Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Siltas kūpinātas zivis “uz riteņiem”

Siltas kūpinātas zivis “uz riteņiem”
24.07.2009 07:00

Liepājas zivju produkcijas ražotājfirma “VIDO” sāka darbību 1993. gadā, iesākumā tā darbojās vecajās telpās Tosmarē, līdz pirms pāris gadiem pārcēlās uz jauno, pašu uzcelto un moderno, visām ES prasībām atbilstošo ražotni turpat Tosmarē, Nākotnes ielā.

Lai arī zivju bizness nav viegls, panākumi ir, uzņēmums attīstās. Produkciju Liepājā pārdod plašā stendā Pētertirgū, bet nesen tirdzniecības vieta ierīkota arī Nākotnes ielā 22, pie pašas ražotnes, kur cilvēki var iegādāties tikko sagatavoto produkciju. Bez tam “VIDO” produkciju izplata pa visu Latviju, arī Lietuvā un citās ārvalstīs, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vidmants Paulavičs.

Pašlaik uzņēmumā lielākoties darbojas ar saldētām zivīm un gaida, kad rudenī nāks svaigie lomi. Tikmēr zivis marinē, sāla, tās arī cep, liek dažādās mērcēs – majonēzē, eļļā un arī tomātu mērcē. Var nopirkt dažādi apstrādātas skumbrijas, stavridas, sviesta zivis, ķilavas, mencu ikrus u.c.

Tikko būs labvēlīgāks laiks zivju nozvejai, pārdos arī kūpinātas svaigās jūras veltes. Pēc auksti un karsti kūpinātām reņģēm, butēm, mencām esot liels pieprasījums.

Bet uzņēmums savā attīstībā nestāv uz vietas, tam padomā ir jauns piedāvājums liepājniekiem. Proti, tikko Liepājas domes rīkotajā mazo uzņēmēju konkursā tas kļuvis par vienu no uzvarētājiem, tādējādi saņemot pašvaldības atbalstu jaunas pārvietojamās zivju kūpinātavas iegādei. V. Paulavičs pastāstīja, ka ar šādu pieredzi iepazinies Vācijā, kur pārvietojamās zivju kūpinātavas esot populāras. Pēc viņa domām, Baltijā gan tāda būšot pirmā.

Jaunā kūpināta sāks braukāt pa Liepāju apmēram pēc pusotra mēneša, to vedīs uz dažādiem pilsētas mikrorajoniem, un cilvēkiem būs iespēja nopirkt siltas kūpinātas zivis. Jādomā, ka šis piedāvājums radīs lielu atsaucību pircējos.

Sarmīte Pelcmane,
“Kurzemes Vārds”

 

Uzņēmumā zivis marinē, sāla, kūpina, tās arī cep, liek dažādās mērcēs – majonēzē, eļļā un arī tomātu mērcē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz