Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sportisti no Krievijas Liepājas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem vasarā nodrošina regulārus un stabilus ienākumus

Sportisti no Krievijas Liepājas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem vasarā nodrošina regulārus un stabilus ienākumus
Foto: liepajniekiem.lv
02.09.2013 10:59

LETA

Šovasar ir izteikti jūtams, ka Liepājā pieaug sportistu skaits no Krievijas, kuri Liepāju izvēlas kā savu treniņu vietu un nodrošina stabilus ienākumus Liepājas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, “Rietumu Radio” atzina uzņēmuma “Upe AK”, kas apsaimnieko Liepājas centrā esošās viesnīcas “Līva” restorānu “Upe”, valdes locekle Alija Samoilova.

Kā atzina Samoilova, arī iepriekšējos gados Liepājā vasarās trenējušies sportisti, taču šogad to esot ļoti daudz. “Liepājā rīkoto sporta nometņu un sportistu skaitam pēdējos gados ir tendence palielināties,” atzīst Samoilova, kura restorānā “Upe” saimnieko kopš 2007.gada. “Tie restorānam ir regulāri un prognozējami ienākumi,” ieguvumus no sportistu ēdināšanas skaidro restorāna vadītāja, norādot, ka Krievijas sportisti “šeit jūtas kā mājās, jo var sazināties krievu valodā”. Visbiežāk sportisti visās ēdienreizēs izvēloties tā dēvēto zviedru galdu.

Tūrisma sezonā, kas Liepājā pa īstam esot tikai jūlijā un augustā, restorānā lielāko klientu daļu veido ārzemnieki – krievi, lietuvieši un vācieši. Vietējie iedzīvotāji vasarās restorānus apmeklējot retāk.

Runājot par restorānu apmeklējuma tendencēm, Samoilova atzīst, ka pēc 2009., 2010.krīzes gadiem, kad jūtami samazinājies vietējo klientu tēriņu apjoms, situācija pēdējo gadu laikā uzlabojas. “Tēriņu summa būtiski nepalielinās, bet pieaug kopējais klientu skaits,” stāsta Samoilova. Viņa atzīst, ka vasara sabiedriskās ēdināšanas biznesā ir nesalīdzināmi ienesīgāks laiks nekā ziema, taču ziemas periodā, piemēram, esot tā dēvētie banketi, kas vasarās ir reti pieprasīti.

Jautāta, vai biznesu ietekmē pilsētas iedzīvotāju skaita samazināšanās, Samoilova sacīja: “Vakaros pastaigājot pa pilsētas ielām, tāds iespaids rodas, taču savā biznesā to vēl nejūtu”.

Tikmēr būtiski izdevumi uzņēmumā gaidāmi līdz ar eiro ieviešanu. “Tas ir smags gadījums. Zinu vairākus mazos uzņēmējus, kuri plāno savus veikalus jaunajā gadā uz divām nedēļām vērt ciet,” atzina Samoilova, norādot, ka eiro ieviešana uzņēmumu pamudinājusi mainīt kases sistēmu, kas līdz ar jaunu ēdienkaršu izveidi un citām izmaksām veidos ap 5000 latu izdevumus, kas uzņēmumam esot būtiska summa. “Papildu izmaksas daudzi uzņēmēji atspoguļos cenās. Nevis tāpēc, ka cenas noapaļos uz augšu, bet tāpēc, ka eiro ieviešanas izmaksas ir lielas,” prognozēja sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma pārstāve.

Kā ziņots, pēdējos gados pieaudzis ārzemju komandu skaits, kuras vasaras treniņnometnes, gatavojoties jaunajai sacensību sezonai, izvēlas rīkot Liepājā, “Rietumu Radio” atzina Liepājas Sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

“To, ka šogad ārzemju sportistu Liepājā ir daudz, ikviens var redzēt, ejot gar pilsētas lielākajām viesnīcām,” atzina Lagzdiņš, norādot, ka Liepājas kā piemērotas treniņu vietas reklamēšanā pēdējos gados ieguldīts liels darbs – dažādu ārvalstu komandu menedžeriem sūtīta informācija par treniņu iespējām Liepājā, cenu piedāvājumi u.c. Kā norāda Lagzdiņš, ārvalstu sportistu pieplūdumu veicinājuši pēdējos gados veiktie uzlabojumi pilsētas sporta infrastruktūrā.

“Liepājas Olimpiskā centra sporta zāles vasarā ir gandrīz tikpat noslogotas kā ziemas periodā,” atzina Lagzdiņš. Viņš norāda, ka ārvalstu sportistu skaits pieaudzis tieši pēdējos gados, nodrošinot klientus ar viesnīcām, ēdināšanas uzņēmumiem, veikaliem un pakalpojumu sniedzējiem.

Kā informēja Liepājas Olimpiskā centra (LOC) projektu vadītājs Mārtiņš Kozlovskis, jau augusta sākumā LOC uz pirmssezonas treniņnometni ieradusies Krievijas augstākās līgas volejbola komanda Krasnojarskas “Enisey”. Tāpat LOC pakalpojumus izmanto arī divas Krievijas hokeja komandas – “Toros” un “Kubaņ”.

Vēl bez profesionālajām hokeja un volejbola komandām Liepājas Olimpiskajā centrā pirmssezonas treniņus aizvada arī Ukrainas basketbola superlīgas komanda Južnijas “Khimik”, kuras treneris ir Kārlis Muižnieks.

Liepājas Olimpisko centru aktīvi savām treniņnometnēm izmanto arī Norvēģijas un Krievijas jauniešu basketbola komandas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz