Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Stena Line” izmaiņas prāmju maršrutos skaidro ar vēlmi nostiprināt savas pozīcijas Baltijas jūras ziemeļu reģionā

“Stena Line” izmaiņas prāmju maršrutos skaidro ar vēlmi nostiprināt savas pozīcijas Baltijas jūras ziemeļu reģionā
Foto: Egons Zīverts
24.11.2016 12:45

LETA

Atslēgvārdi

Kompānija “Stena Line” plānotās izmaiņas prāmju maršrutos no Liepājas un Ventspils ostām skaidro ar pieaugušo pieprasījumu pēc prāmja pārvadājumiem un vēlmi nostiprināt savas pozīcijas Baltijas jūras ziemeļu reģionā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā SIA “Stena Line”.

Lai nostiprinātu biznesa pozīciju Centrāleiropā un Skandināvijā, kā arī apkalpotu pieaugošo pieprasījumu pēc prāmja pārvadājumiem, uzņēmums “Stena Line” pieņēmis lēmumu nodrošināt biežāku prāmju kustību, piedāvājot jaunu kustību grafiku un izdalot divus galvenos maršrutus, kā arī ieviešot papildu prāmi. Kā skaidroja uzņēmumā, tiek veidots jauns biznesa koncepts, koncentrējoties uz Baltijas jūras ziemeļu reģiona attīstību, kas nostiprinās tirgus pozīciju Baltijas jūrā, iedalot divus galvenos ceļus – uz Zviedriju un Vāciju.

“Stena Line” no nākamā gada janvāra veiks izmaiņas prāmju savienojumos ar Latvijas ostām, prāmju reisus uz Nīneshamni Zviedrijā pilnībā pārvirzot no Liepājas uz Ventspili, savukārt reisus uz Travemindi Vācijā pilnībā pārvirzot no Ventspils uz Liepāju. Līdz šim prāmji uz Zviedriju un Vāciju kursēja no abām minētajām Latvijas ostām, bet turpmāk Ventspils tiks pozicionēta kā vārti uz Skandināviju, tā stiprinot maršrutu Ventspils-Nīneshamne. Savukārt Liepāja būs galvenā osta, kas savienos Latviju ar Centrāleiropu.

Maršrutā Ventspils-Nīneshamne pilnībā tiks novirzīts prāmis “Stena Flavia”, kas iepriekš kursēja no Ventspils uz Travemindi Vācijā. Maršrutā Ventspils-Nīneshamne ievērojami tiks samazināts pārbrauciena laiks un prāmju atiešanas skaits palielināsies par 30%. No 2017.gada 3.janvāra līdzšinējo 18 iknedēļas reisu vietā šajā maršrutā būs pieejami 24 reisi nedēļā. Prāmja reiss no Ventspils uz Travemindi tiks pārvirzīts uz Liepāju.

Savukārt Liepāja būs galvenā osta, kas savienos Latviju un Centrāleiropu. Šajā maršrutā uz Travemindi Vācijā tiks ieviests papildu prāmis, tā palielinot reisu skaitu par 25%. No 2017.gada 3.janvāra šajā maršrutā būs astoņi reisi nedēļā. Prāmja reiss no Liepājas uz Nīneshamni tiks pārcelts uz Ventspili.

“Prāmja maršrutu un grafiku izmaiņu rezultātā tiek īstenots stratēģiski svarīgs solis, kas ļaus attīstīt un nostiprināt divus lielus un ietekmīgus transporta koridorus – no Ventspils uz Skandināviju un no Liepājas uz Centrāleiropu, ļaujot uzlabot un stiprināt esošo “Stena Line” pozīciju dažādās Eiropas daļās, tā nodrošinot ilgtermiņa izaugsmi, kā arī sniedzot arvien plašāku pakalpojumu klāstu klientiem,” teikts “Stena Line” paziņojumā.

Jau ziņots, ka pēdējais prāmis no Liepājas uz Nīneshamni Zviedrijā aties 28.novembrī, “Rietumu radio” informēja stividorkompānijas “Terrabalt” direktors Jurijs Solovjovs. SIA “Terrabalt” kā stividorkompānija apkalpo “Stena Line” prāmjus, kas pienāk tās piestātnē. No Liepājas turpmāk četras reizes nedēļā līdzšinējo divu vietā aties prāmis uz Travemindi Vācijā, bet prāmis uz Nīneshamni turpmāk aties no Ventspils.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz