Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zvēraudzētavas “Grobiņa” apgrozījums deviņos mēnešos sarūk par 28,5%; zaudējumi – 961,6 tūkstoši eiro

Zvēraudzētavas “Grobiņa” apgrozījums deviņos mēnešos sarūk par 28,5%; zaudējumi – 961,6 tūkstoši eiro
28.11.2014 10:27

BNS

Kažokzvēru audzētājs “Grobiņa” šogad deviņos mēnešos strādāja ar 2,534 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,5% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, un cieta zaudējumus 961,6 tūkstošu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina biržai “Nasdaq Riga” iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gada deviņos mēnešos pārdotas 88 304 ūdeļu ādas par vidējo realizācijas cenu 27,94 eiro gabalā, savukārt 2013.gada deviņos mēnešos kopumā tika pārdota 53 821 ūdeļu āda par vidējo realizācijas cenu 64,91 eiro gabalā. “Lai arī “Grobiņas” ūdeļādu vidēja realizācijas cena Somijas izsoļu namā pārsniedza ūdeļādas vidējo izsoles realizācijas cenu, tomēr “Grobiņas” produkcija tika realizēta zem pašizmaksas. Līdz ar to 2014.gada deviņu mēnešu zaudējumi ir 961 564 eiro,” skaidro kompānijas vadība.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka, neskatoties uz globālo kažokādu cenu kritumu, “Grobiņa” šogad ir realizējusi divus būtiskus ilgtermiņa investīciju projektus, proti, 2014.gada februārī ekspluatācijā ir nodota jauna kažokzvēru audzētava Pāvilostas novada, Vērgales pagastā, kurā ievests augstas kvalitātes vaislas ūdeļu ganāmpulks, kā arī ir pabeigta centralizētās kažokzvēru barības ražotnes projekta pirmās un otrās kartas rekonstrukcijas darbi un tiek veiktas visas nepieciešamās darbības, lai barības ražotni nodotu ekspluatācijā.

“Apstākļos, kad nozares krīzes gads vienlaicīgi ir sakritis ar “Grobiņas” veikto investīciju periodu un ražošanas apmēru palielināšanu, ir pasliktinājušies kopējie uzņēmuma finanšu rādītāji. Lai iegūtu finanšu stabilitāti, “Grobiņas” vadība aktīvi strādā gan ar esošiem uzņēmuma sadarbības partneriem par uzkrāto saistību restrukturizāciju, gan pie papildus ārējā finansējuma piesaistes,” teikts pārskatā.

2013.gada deviņos mēnešos “Grobiņa” strādāja ar 3,545 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,144 miljonu eiro peļņu.

“Grobiņa” audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Kompānijas akcijas kotē “Nasdaq Riga” otrajā sarakstā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz