Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tiesneses slimības dēļ tiesa neskata Kosakas apelāciju par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

Tiesneses slimības dēļ tiesa neskata Kosakas apelāciju par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu
09.05.2012 19:07

Atslēgvārdi

Kurzemes apgabaltiesā trešdien tiesneses slimības dēļ nenotika paredzētā sēde, kurā bija jāturpina skatīt Liepājas domes deputātes Elitas Kosakas (Osipova partija) apelācijas sūdzību par Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru viņai piespriests nosacīts sods, aģentūra BNS uzzināja Kurzemes apgabaltiesā.

Jauns lietas izskatīšanas datums pagaidām nav zināms.

“Es būtu priecīga šai tiesvedībai pielikt punktu, bet izskatās, ka process būs bezgalīgs,” norādīja Kosaka.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa pagājušā gada marta sākumā Kosakai piesprieda trīs gadus un sešus mēnešus ilgu nosacītu sodu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, kā arī liegumu divus gadus ieņemt amatus valsts un pašvaldības iestādēs.

Tiesa arī nolēma, ka deputātei cietušajam Sergejam Siņaginam jāatlīdzina materiālais kaitējums 2470 latu apmērā, kā arī morālais kaitējums 500 latu un jurista pakalpojumi 605 latu apmērā.

Pēc sprieduma pasludināšanas Kosaka teica, ka šī prāva ir politiska, lai izrēķinātos ar Liepājas domes opozīcijas deputātiem.

Viņa uzskata, ka Liepājas tiesas spriedums ir nepamatots un viņas vaina nav pierādīta. Kosaka cer, ka tiesa apelācijas instancē viņu attaisnos.

Deputāte apsūdzēta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, kā arī par piesavināšanos.

Saskaņā ar apsūdzību Liepājas dome, izmantojot pirmpirkuma tiesības, 2007.gadā no Siņagina atpirkusi māju Ventspils ielā. Pašvaldība ēku nolēma atpirkt par 70 tūkstošiem latu, bet Siņagins jau iepriekš ar kādu pircēju mutiski bija vienojies namu pārdot par 123 tūkstošiem latu. Arī no pašvaldības viņš vēlējies saņemt šādu summu.

Kosaka piedāvājusi viņam savu juridisko palīdzību šā jautājuma atrisināšanā.

Deputāte teikusi, ka pozitīva iznākuma gadījumā vēlēsies piecu tūkstošu latu atlīdzību un 2,5 tūkstošus latu prasījusi kā avansa maksājumu, ko Siņagins viņai samaksājis. Taču Kosaka saistības nav pildījusi, bet iemaksāto avansu paturējusi.

Kosaka iepriekš uzsvēra, ka nekādu naudu neesot ņēmusi. Vīrietis atnācis pie viņas uz konsultāciju kā pie juristes. “Taču es teicu, ka viņa lietu interešu konflikta dēļ uzņemties nevaru, jo esmu arī domes deputāte, tāpēc ieteicu vīrietim vērsties pie cita jurista,” iepriekš norādīja Liepājas domes deputāte.

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz