Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

UPB akcionāra Hjorta un uzņēmuma valdes locekļa Mora strīdu par akciju pirkuma maksas daļas piedziņu tiesa izšķirs oktobra beigās

UPB akcionāra Hjorta un uzņēmuma valdes locekļa Mora strīdu par akciju pirkuma maksas daļas piedziņu tiesa izšķirs oktobra beigās
Foto: liepajniekiem.lv
15.10.2013 14:04

LETA

Atslēgvārdi

Kurzemes apgabaltiesa 28.oktobrī paziņos nolēmumu lietā par uzņēmuma UPB akciju pirkuma maksas daļas 333 749 latu apmērā piedziņu no UPB valdes locekļa Oskara Mora par labu bijušajam akcionāram Erikam Hjortam, aģentūru LETA informēja Kurzemes apgabaltiesas tiesneša palīdze Marika Jankovska.

Lieta tika izskatīta slēgtā tiesas sēdē, tādēļ informācija par tiesvedības gaitu netiek izpausta.

Prasības nodrošinājuma apmērs ir 333 749 lati.

Ar 2012.gada 27.decembra tiesas spriedumu Kurzemes apgabaltiesa nosprieda pilnībā apmierināt Hjorta prasību par akciju pārdošanas maksas daļas parāda 249 412 latu apmērā piedziņu no Mora. Mors iesniedzis apelācijas sūdzību par šo Kurzemes apgabaltiesas spriedumu, un lieta atrodas Augstākajā tiesā.

Hjorts tiesas ceļā vēlas piedzīt no Mora 249 412 latus, kas, kā viņš uzskata, saskaņā ar akciju pirkšanas/pārdošanas līgumu viņam pienākas par 2011.gadu. Savukārt Mors uzskata, ka par 2011.gadu jāmaksā mazāka summa.

Šī gada martā Hjorts vērsās Kurzemes apgabaltiesā jau ar nākamo prasību pret Moru – par parāda, kas 2012.gadā radies 333 749 latu apmērā, piedziņu no Mora – un šoreiz arī lūdza vērst piedziņu uz nekustamo īpašumu, kas reģistrēts uz Mora sievas Antras Mores vārda.

“Prasība pret Antru Mori celta tā iemesla dēļ, ka pēc tam, kad bija sāktas parāda piedziņas procedūras pret Oskaru Moru, viņš veica virkni darbību, lai atbrīvotos no saviem aktīviem. Piemēram, kad tiesa bija piemērojusi aizliegumu Oskaram Moram rīkoties ar savām akcijām UPB, [uzņēmuma valdes priekšsēdētājs] Uldis Pīlēns lika šķēršļus šī lēmuma izpildei, un pēc tam atklājās, ka Oskara Mora akcijas ir nobēdzinātas, par ko Liepājas tiesa Pīlēnam personiski piemēroja 250 latu naudas sodu. Turklāt, kamēr tiesas sēdēs UPB valdes locekļu pārstāvji apgalvoja, ka Oskaram Moram neviena akcija nepieder, tikmēr no publiski pieejamiem UPB akcionāru sapulču protokoliem redzams, ka pats Oskars Mors ar viņam nepiederošām akcijām piedalās akcionāru sapulcēs,” norādīja Hjorts.

“Tāpat Oskars Mors tikai dažas dienas pēc maksājuma termiņa nokavēšanas 2012.gada 3.janvārī noslēdza laulības līgumu, nodibinot mantas šķirtību un pilnībā atstājot sievas īpašumā dzīvojamo māju Svētes ielā Liepājā. Taču, tā kā laulību līgums tika slēgts dažus gadus vēlāk, nekā Oskaram Moram bija radies pienākums veikt samaksu par akcijām, tad Hjorts savu prasību par 2012.gada parāda piedziņu vērsa arī uz Oskara Mora daļu no kopīgi piederošā īpašuma Svētes ielā, kas patlaban it kā pieder tikai Antrai Morei,” skaidroja Hjorts.

Kompānijas akciju pārdošanas darījums noslēgts 2008.gada septembrī. Vienā dienā parakstīti divi dažādi dokumenti, un abu strīdā iesaistīto pušu viedokļi atšķiras jautājumā, kurš no tiem ir īstais akciju pārdošanas līgums. Kā ziņo portāls “www.irliepaja.lv”, advokāts Dzintars Zonenbergs, kurš tiesā pārstāv Hjortu, apgalvo, ka šajā dienā abas puses noslēgušas divas vienošanās – vienu bez konkrētas summas, otru – pie notāra apstiprinātu līgumu par to, ka akcijas tiks atpirktas par 3,7 miljoniem eiro (2,6 miljoniem latu) un summa tiks samaksāta septiņu gadu laikā.

2008.gada nogalē esot slēgta papildu vienošanās, ka saistībā ar krīzi Mors par pirmajiem trim gadiem maksās nevis 471 000 eiro (331 018 latus) gadā, bet mazāku summu, starpību sedzot 2015.gadā.

Mora pārstāvis Olafs Cers savukārt tiesā pastāvējis uz to, ka vispirms ticis noslēgts pie notāra apstiprinātais pirkuma līgums, bet pēc sarunas ar UPB valdes priekšsēdētāju Pīlēnu, kurš pārliecinājis, ka līgumā nevar rakstīt konkrētu summu, jo katru gadu akciju tirgus cena var būt atšķirīga, pirmais līgums ticis saplēsts un noslēgts otrs – bez konkrētas summas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz