Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

1991.gada barikāžu piemiņas pasākums Liepājā

1991.gada barikāžu piemiņas pasākums Liepājā
17.01.2008 12:35

0

Atslēgvārdi

20.janvārī pulksten 17.00 Liepājas  muzeja nodaļā ”Liepāja okupāciju režīmos” (K.Ukstiņa ielā 7/9) notiks 1991.gada barikādēm veltīts piemiņas pasākums. Atsaucot atmiņā 1991.gada barikāžu dienu sajūtas un atmiņas, muzeja pagalmā degs ugunskurs, dziedās aktrišu folkloras kopa ”Atštaukas”, sanākušos uzrunās Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kā arī Teodors Eniņš, viens no tā laika Tautas Frontes Liepājas nodaļas vadītājiem.

Vēlāk muzeja telpās Austras Pumpures un talantīgo austrasbērnu izpildījumā skanēs dziesmas ar dzejnieka Olafa Gūtmaņa vārdiem. Turpat muzejā piemiņas pasākuma laikā un līdz pat 10. februārim iespējams apskatīt mākslinieces Benitas Bitānes gleznu izstādi, kas veltīta 1991.gada janvāra barikāžu atcerei. Izstādītie darbi atspoguļo mākslinieces pārdzīvojumus un ļauj  skatītājam atcerēties Latvijai tik nozīmīgos pagātnes notikumus kā  atmoda un barikādes.

Jāatgādina, ka barikādes 1991.gada janvārī notika ne vien Rīga, bet arī Rēzeknē un Liepājā. Ņemot vērā, ka tolaik Liepājā atradās viena no Lielākajām padomju kara bāzēm Baltijā (pilsētas teritorijā bija izvietots liels skaits padomju flotes vienību, pretgaisa raķešu karaspēks, arī robežapsardzes vienības u.c.) un aktīvi darbojās Internacionālā fronte, daudzi Liepājas pilsētas un rajona iedzīvotāji 16.janvārī un turpmākajās dienās veidoja barikādes un sargāja nozīmīgākos pilsētas objektus – pilsētas izpildkomitejas ēku (tagadējo Liepājas pilsētas Domi), Tautas frontes ēku,  pastu un laikraksta ”Kurzemes Vārds” redakciju, kā arī Liepājas radio un televīzijas torni.

Atceroties barikāžu laiku Liepājas patriotisko organizāciju pārstāvis Juris Raķis atgādina: ”Šodien noteikti nedrīkst aizmirst pateikt paldies visiem tiem cilvēkiem – latviešiem, krieviski runājošajiem, turīgajiem un trūcīgajiem, visiem, visiem, kas tajās aukstajās janvāra dienās  neskatoties ne uz ko atbalstīja barikādes”.

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz