Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina apmeklēt starptautiskās cirka dienas pasākumus

Aicina apmeklēt starptautiskās cirka dienas pasākumus
28.03.2011 19:21

Atslēgvārdi

“Cirks: kultūra miljoniem” – šāda devīze ir Eiropas Cirku Asociācijas (ECA) aktivitātēm cirka mākslas popularizēšanai mūsdienu pasaulei, uzskatot, ka cirks ir viena no vissenākās pasaules mākslas jomām. ECA par Pasaules Cirka dienu ir izsludinājusi šī gada 16. aprīli.

Liepājā starptautiskās cirka dienas aktivitātes notiks trīs dienu garumā – no 15. līdz 17. aprīlim, aicinot piedalīties ikvienu interesentu.

15. aprīlī no pulksten 16:00 līdz 17:00 Liepājas cirks viesosies Liepājas speciālās internātskolā un Bērnu sociālajā aprūpes centrā “Liepāja”. Notiks cirka darbnīcas bērniem un pieaugušiem ar īpašām vajadzībām. Tiks veidota improvizēta cirka izrāde, bērnus iekļaujot izrādes veidošanas procesā, ļaujot apgūt loma, kā arī izmēģināt cirka tērpus un atribūtus.

16. aprīlī no pulksten 12:00 līdz 13:00 Liepājas cirka studija “Beztemata” skatītājus gaidīs Liepājas Pētertirgus laukumā. Tiks piedāvāta izrāde ar skatītāju iesaistīšanu “Sanāciet, sanāciet, caurbraucot no Krievijas uz Parīzi…pirmo reizi Liepājā….”. Varēs iejusties pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu cirka balagāna ziedu laikos, jo tā laika noskaņu palīdzēs radīt Liepājas cirka mākslinieki.

Bet 17. aprīlī no pulksten 12:00 līdz 13:00 priekšnesumi būs vērojami lielveikalā “XL SALA”. Notiks improvizēts gadatirgus tikai mūslaiku gadatirgū. Jebkurš lielveikala apmeklētājs tiks aicināts iesaistīties.

Pasaules cirka dienu pasākuma devīze ir “Tu smaidīgais, kustīgais un spējīgais”. Kā liecina devīze, cirkus dienu pasākumos paredzētas visdažādākās aktivitātes. Mākslinieki ar saviem trikiem stindzinās skatītāju nervus, riskējot ar savām dzīvībām un darot apbrīnojamus brīnumus. Dažāda veida aktivitātēs un ambrāžās būs iespēja piedalīties arī skatītājiem.

Elīna Freija,
LPPI “Kultūras pārvalde” praktikante

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz