Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina gan teātris un balets, gan mēmais kino

Aicina gan teātris un balets, gan mēmais kino
Foto: Publicitātes
13.04.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Kad Latvijā beidzot sagaidīti siltie saules stari, pēc garās ziemas brīvajos brīžos cilvēki labprāt dodas ārā. Nu par pavasara iestāšanos ziņo arī Kuldīgā virs Ventas rumbas lidojošās zivis, kuras noteikti ir vērts aizbraukt apskatīt. Taču tiem, kas labprātāk tepat mūsu pusē vēlas baudīt dažādus pasākumus, iespējas ir dažādas. Viena no tām – komēdijas “Mizantrops” pirmizrāde Liepājas teātrī. 

Moljēra komēdija par godīgumu Liepājas teātrī skatāma 14.,15. un 17.aprīlī. Izrādes režisors ir Viesturs Meikšāns. Lugu “Mizantrops” 1666. gadā sarakstījis viens no izcilākajiem un nozīmīgākajiem komēdiju autoriem pasaules literatūrā Moljērs, V. Meikšāns gan izvēlējies šīs lugas jaunāku skatuves versiju, kuru radījis britu dramaturgs Martins Krimps, pārnesot lugas darbību uz mūsdienām.

“Šī izrāde būs kā spilgta un krāsaina ieskatīšanās dzīvespriecīgajā Moljēra pasaulē. Labākā no Moljēra lugām Martina Krimpa versijā. Krimpa lugas bieži vien ietver aristokrātisku šarmu un tumšās apslēptās cilvēka dziņas. Viņš ir  mūslaiku angļu de Sads, kurš raksta par mūsdienām; kurš nevis šokē, bet atklāj to, kas bija noslēpts un aizmirsts. Man patīk viņa drosme celt augšā smagas traumatiskas un sāpīgas tēmas, jo viņš to dara meistarīgi, smalki un dziedinoši,” saka V. Meikšāns. 

“Izrādes centrā ir cilvēks ar ļoti savdabīgu raksturu – cilvēks, kurš zina, kā visam ir jānotiek, kā kam ir jāizskatās. Viņš cenšas pasauli kārtot pēc savas saprašanas. Viņa pasaules uztvere ir idealizēta, viņam ir ļoti daudz skaistu uzskatu par godīgumu, uzticību, gara tīrību. Savā ziņā viņa ideāli ir radikāli. Viņš ar savu radikālismu traucē un izaicina apkārtējo mieru. Viņš nav patīkams cilvēks, jo ir godīgs. Viņš nav patīkams cilvēks, jo iestājas pret glaimiem un liekulību. Bet mūsu pasaule pieprasa spēju pielāgoties. Sabiedrības uzvedības normas pieprasa būt pieklājīgam, nevis atklātam. Kāda būs šī godīguma cena?”

Piektdiena, 13.aprīlis 

14.00 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks koncertuzvedums “Izstādes gleznas”, kas paredzēts 5.-9. klašu audzēkņiem.
Programmā sagaidāmi Modesta Musorgska skaņdarbi. Slavenā krievu komponista Modesta Musorgska skaņdarbs “Izstādes gleznas” piedzīvojis ne vienu vien pārlikumu visdažādākajiem sastāviem. Ar jaunu šī ģeniālā skaņdarba versiju klajā nāk mūziķi, kas apvienojušies programmā skolu jaunatnei – klarnetists Ints Dālderis, flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska, pianiste Agnese Egliņa, kā arī populārā grupa “Autobuss debesīs”.
Sekojot slavenu pasaules rokgrupu piemēriem, “Autobuss debesīs” klasisko mūziku atskaņos vien sev raksturīgajā izteiksmes veidā. Tādējādi skaņdarbs iegūs jaunas krāsas, bet klausītāji iepazīs jaunus klasiskās mūzikas apvāršņus. Uzvedums tiks papildināts arī ar īpašu mākslas veidu – ebru (zīmējumiem ūdenī), kas tiks projicēti uz lielā ekrāna.

– 20.00 Liepājas Latviešu biedrības nams aicina uz sezonas noslēguma balli “Dzīve kā košums”, izdejojot to grupas “Mākoņstūmēji” muzikālās programmas pavadījumā. Vakara gaitā pirmo reizi uz Biedrības nama skatuves uzstāsies duets “Santehniķi”, apmeklētājus priecējot ar vēl iepriekš neredzētu muzikālu performanci.

– 22.00 kultūrvietā “Kursas putni” notiks mēmā kino vakars, kurā būs skatāmas trīs izcilā aktiera un režisora Čārlija Čaplina īsfilmas. Klaviermūzikas pavadījumu 20. gadsimta noskaņā ar neizbēgamu mūsdienu interpretāciju melnbaltajām filmām spēlēs Guntis Veilands.

 Sestdiena, 14.aprīlis

 – 18.00 notiks Tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni” kopā pulcina dejotājus no dažādiem Latvijas novadiem. Tautas deju kolektīvi sacentīsies par vidējās paaudzes tautas deju kolektīva “Kvēle” iedibināto ceļojošo balvu “Lielais piliens”. Festivāls īpašs gan ar dejotāju piedāvāto repertuāru, gan dalībnieku savstarpējo sacensību sportiskajās aktivitātēs un uz skatuves, tiecoties pēc koncerta skatītāju simpātiju balsojuma.
Šoreiz koncertā Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, joku mēnesim raksturīgi, gaidāms gan neparasts skatītāju un dejotāju izvietojums zālē, gan arī bagātīgs deju repertuārs. Viena no katra kolektīva izpildītajām dejām būs cita žanra vai cittautu deja komiskās noskaņās, kas šim festivālam piešķir īpašu dejas garšu un publikas gaviles. Koncertu, kas veidots gana krāsains, daudzveidīgs un arī humora pilns, vadīs atraktīvais Dans Jansons.

 Svētdiena, 15.aprīlis

– 15.00 Jaunajā gadā “Pannas Teātris” skatītājiem piedāvā jaunu izrādi, komēdiju “Optimists”, kurā to, kā kulties pa dzīvi, izkuļoties un paliekot optimistam, rādīs izrādes autors Uģis Segliņš, režisors Juris Rijnieks un galvenās lomas atveidotājs aktieris Gints Grāvelis.
Laikā, kad viss ir slikti un nekas nav labi, kad prom laižas gan savējie, gan bēgļi, kad pat mūsu hrestomātiskie varoņi tiek nopulgoti par cietējiem – nevarīšiem, allaž tomēr uzrodas kāds antiņš, dauka vai trešais tēva dēls, kas ir nolēmis iet savu, neiemītu ceļu, meklēt jaunas pastāvēšanas nišas globalizācijas iznīcinošajā maltuvē. “Optimists” ir stāsts par mūsu nenovērtētajām iespējām, kad jāsāk viss no gala.

 Pirmdiena, 16.aprīlis

– 18.00 Liepājas teātrī notiks Liepājas Baleta un Deju studijas 15 gadu jubilejas koncerts.
Koncerta pirmā daļa veltīta baleta mākslai, kurā piedalīsies Liepājas Baleta un Deju studijas audzēkņi, PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas orķestris, diriģents Reinis Lapa, PIKTC Latvijas Nacionālā Mākslu Vidusskolas topošie baleta mākslinieki, Latvijas Nacionālā Baleta solists Aleksandrs Osadčijs.
Koncerta otrā daļa izskanēs perkusiju ritmos grupas Transcendentālē pavadījumā. Tiks demonstrētas austrumu dejas, bodyART, MK Pilates metodes performances Liepājas Baleta un Deju studijas dalībnieku izpildījumā. Ar laikmetīgo deju uzstāsies Kustību skola “KĀ”.
Koncerta laikā būs apskatāmi Liepājas Universitātes studentu veidotie video materiāli un foto izstāde.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz