Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina iesniegt darbus izstādei “Manis pašas radīts…”

Aicina iesniegt darbus izstādei “Manis pašas radīts…”
10.01.2012 17:32

Atslēgvārdi

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina sievietes līdz 27. janvārim iesniegt savus darbus izstādei “Manis pašas radīts…”, kura tiks atklāta 3. februārī pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā, informē kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Lai popularizētu dažādās izšūšanas tehnikas un radīto darbu iestrādāšanu aksesuāros, apģērbā, mājas tekstilā, kā arī interjerā pielietojamās lietās, Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centrs, sadarbībā ar Liepājas Pārstāvniecību Rīgā, organizē rokdarbu un vizuālās mākslas izstādi “Manis pašas radīts…”.

Izstādē aicina piedalīties ikvienu Latvijā dzīvojošu personu, kuras hobijs ir izšūšana (jebkādā tehnikā), gleznošana vai zīmēšana un kura nav apmeklējusi hobiju kursus, bet šīs prasmes apguvusi un pilnveidojusi patstāvīgi.

Tajā var piedalīties ar sev, saviem tuviniekiem un draugiem izgatavotām oriģinālām, interesantām, praktiskām, ar izšuvumiem greznotām lietām, kā arī gleznām, kurās saskatāma autora personība, gaume un stils, neatkarīgi no to tapšanas laika.

“Sievietes Latvijā visos laikos ir lepojušās ar rokdarbu prasmi. Arī Latvijā šobrīd modē joprojām ir viens no senākajiem rokdarbu veidiem – izšūšana. Ar to aizrāvusies ne viena vien mūsdienīga un arī sabiedrībā zināma sieviete, piemēram, aktrises Veronika Plotņikova un Katrīne Pasternaka, Valsts kontroliere Inguna Sudraba un citas. Laika gaitā mainījies izšuvumu izmantojums un tehnika, sākot ar visvienkāršākajiem krustdūrieniem, kurus vai katra esam apguvušas skolā, beidzot ar izsmalcināto zelta izšuvumu darināšanu,” stāsta Birkenberga.

Savu dalību var pieteikt, līdz 20.janvārim iesūtot anketu elektroniski uz e-pastu [email protected].

Autori 2 līdz 4 darbus iesniedz personīgi 26. un 27. janvārī no pulksten 11.00–18.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra administrācijā (ieeja Liepājas latviešu biedrības namā no Pumpura ielas caur kino “Balle”, 2.stāvā),vai iesūta līdz 2012. gada 27.janvārim. Rīgā darbus iespējams nodot “Liepājas pārstāvniecībā Rīgā” Torņa ielā 4 (Jēkaba kazarmās) līdz 23. janvārim, darba dienās no pulksten 9.00 – 16.00 (tālrunis 67503392).

Nolikums elektroniski pieejams: liepajaskc.lv sadaļā “Nolikumi”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz