Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz īpašu vācu izrādi

Aicina uz īpašu vācu izrādi
Foto: loc.lv
18.10.2017 07:02

"Kurzemes Vārds"

24. oktobrī liepājniekiem būs īpaša iespēja redzēt kārtējo vācu teātra trupas “Dittchenbühne” izrādi, ar kuru tā apceļo Baltiju un citas Eiropas valstis.

Skatītājiem tiks piedāvāta Bertolta Brehta komēdija “Lielkungs Puntila un viņa kalps Mati”, to noskatīties varēs Liepājas Olimpiskā centra Tango zālē 24. oktobrī pulksten 18. Izrāde būs vācu valodā, bet būs nodrošināts lugas satura tulkojums latviešu valodā. Ieeja – brīva.

Liepāja būs vienīgā vieta, kur teātris piestās Latvijā. Tā Baltijas turnejas plānos šogad iekļauta tikai Lietuva, bet Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centrs pārliecinājis, ka no Klaipēdas iespējams izmest arī mazu līkumu līdz Liepājai, stāsta centra vadītājas vietniece Taisija Hristoļubova. Tālāk trupa dosies uz Krieviju, Somiju, Poliju.

Amatierteātris “Dittchenbühne” dibināts 1982. gadā ar mērķi saglabāt austrumprūšu kultūru un veicināt kultūras sadarbību starp Vācijas austrumu kaimiņvalstīm. Tagad tas pārtapis par biedrību ar sabiedriskā labuma statusu. Pašu spēkiem uzcelts savs neliels teātris Elmshornā. Teātris uzved tikai vācu, lietuviešu un krievu autoru lugas, kuras iestudē profesionāli režisori. “Dittchenbühne”, katru gadu iestudējot jaunu lugu, turnejā pa Baltijas jūras valstīm dodas jau 26. reizi, teātris iepriekš ir viesojies arī Liepājā. Tas iespējams, pateicoties Vācijas valsts atbalstam.

Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centrs, kas iepriekš ļaudis uz pasākumiem un vācu valodas nodarbībām aicināja Stendera ielā, tagad darbojas Dīķa ielā 11. Tikšanās reižu laiks saglabājies tāds pats – trešdienās pulksten 17. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz