Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz izstādi

Aicina uz izstādi
01.09.2006 09:06

0

Atslēgvārdi

Šonedēļ Latviešu biedrības namā atklāja ukraiņu kopienas “Svitanok” rīkoto izstādi, kas turpina Liepājas ukraiņu pasākumus par godu Ukrainas neatkarības pasludināšanas 15.gadadienai. Ekspozīcijā var aplūkot fotogrāfijas, kas stāsta par biedrības dzīvi un darbību, kā arī rokdarbus, kurus lielākoties izšuvuši šeit dzīvojošie ukraiņi, bet ir arī viņu senču roku darinājumi. Vissenākais eksponāts ir 19.gadsimtā šūtais krekls.

Apmeklētāju uzmanību piesaista spilgts paklājs, ko izšuvusi Ņina Volovicka, un tādus viņa dāvinājusi katrai no savām meitām. Ņina Zaļesska, kura kopienā atbild par kultūras darbu, pastāstīja par ukraiņu izšuvumu īpatnībām, bet tērpus demonstrēja ansambļa “Barvinok” dalībnieki. Izstādei īpašu akcentu deva ekspozīcija, ko sagatavojis Kijevas futbola kluba “Dinamo” fans Vasilijs Neņuks. Savu kolekciju viņš sācis vākt pirms četrdesmit gadiem. Nesen to papildinājušas fotogrāfijas un autogrāfi, ko viņš ieguvis, Kijevas futbolistiem viesojoties Liepājā. Prezentācijas nobeigumā bija cienasts, bet ukraiņu dziesmas dziedāja ansamblis “Barvinok”. Izstādi varēs aplūkot līdz 3.septembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz