Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz labdarības izrādi ”Mana Magadana”

Aicina uz labdarības izrādi ”Mana Magadana”
Foto: Egons Zīverts
10.12.2018 13:08

liepajniekiem.lv

16. decembrī, pulksten 16 Liepājas baptistu Pāvila draudzes telpās, Siena ielā 10, aktieris un režisors Ēriks Vilsons sadarbībā ar Baltijas Rehabilitācijas centru aicina uz labdarības izrādi ”Mana Magadana”. Mērķis ir sniegt ieguldījumu bērnu un pusaudžu paliatīvajā aprūpē – Kurzemes reģionu nodrošinot vismaz ar vienu Klepus asistentu jeb elpceļu sekrētu aizvadīšanas iekārtu, informē Kultūras attīstības biedrības ”Tapala lapa” pārstāve Kristīne Timermane.

”Ir ļoti būtiski pievērst sabiedrības uzmanību, jo pierasts par šiem jautājumiem nerunāt. Mēs nevaram būt paši par sevi, dzīvot savu dzīvi, domāt tikai par sevi. Zināms, ka medicīnas aprūpē iet grūti, nepaliksim vienaldzīgi un palīdzēsim sniegt atbalstu paliatīvās aprūpes darbam. Vismaz Ziemassvētkos atcerēsimies par tiem, kas mums apkārt, palīdzēsim dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi!” aktieris Ē. Vilsons uzskata, ka ir svarīgi ne tikai ņemt, bet arī dot.

Ieeja uz teātra izrādi ir pret ziedojumiem, ar mērķis savākt līdzekļus vismaz viena Klepus asistenta iegādei. Baltijas Rehabilitācijas centra vadītāja Ilze Durņeva kopā ar kolēģiem novērtē aktiera vēlmi rīkot labdarības izrādi un visus ieņēmumus ziedot paliatīvajai aprūpei: ”Medicīnas sasniegumi pašlaik ļauj izdzīvot daudziem cilvēkiem ar smagām saslimšanām – pat ja ķermenis ir nevarīgs, ir iespējams dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Tomēr slimība ar laiku dara savu. Ir saslimšanas, kas skar muskuļus, pakāpeniski samazinot cilvēka kustību spējas. Vāji paliek ne tikai muskuļi, kuri nepieciešami kustībām, bet arī elpošanas muskuļi. Tas nozīmē, ka cilvēkam ir apgrūtināta pat tik ierasta un nozīmīga funkcija kā klepošana. Tā ir ļoti nepatīkama sajūta – ja kaut kas ir sakrājies elpceļos, elpa nav brīva, ir grūti gulēt, pieaug arī risks saslimt ar plaušu karsoni, kas bieži vien var izrādīties izšķirošs.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz