Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz Sandras Ratnieces lekcijām

Aicina uz Sandras Ratnieces lekcijām
Foto: liepajniekiem.lv
13.03.2017 11:05

liepajniekiem.lv

Nedēļas izskaņā, 17. martā, pulksten 16.00, Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, notiks literatūrzinātnieces un literatūras kritiķes Sandras Ratnieces lekcijas, portālu informēja Piejūras pilsētu literārās akadēmijas koordinatore Kurzemē Linda Zulmane.

Pirmajā lekcijā ”Literatūrkritika un teksts” tiks apskatīta būtiskākā literatūrkritikas triāde, proti, autors – kritika – lasītājs. Lai noskaidrotu kritikas jēgu, S. Ratniece sniegs ieskatu kritikas teorijā: kritikas žanri, funkcija, mūsdienu kritikas tendences, kritikas subjektivitātes/ objektivitātes jautājumi, kā arī mazu ekskursu kritikas teorētiķu (gan ārzemju, gan latviešu) labirintos u.tml. Lekcijā plānota arī praktiskā daļa – kritiku piemēri, pārrunas un to analīze.

Ieskatu pasaules virzienos, stilos, tas ir, to pazīmēs literatūrā un citos mākslas veidos, varēs gūt otrajā lekcijā – ”Literatūras un citu mākslas veidu simbioze virzienu, stilu kontekstā”. ”Lekcijā tiks iziets liels kultūras laikmetu loks – sākot jau no manierisma un noslēdzot ar postmodernisma pazīmēm literatūrā, vizuālajā mākslā, mūzikā,” par lekciju stāsta literatūrzinātniece, kura uzskata, ka mākslas veidu simbioze īpaši aktuāla ir mūsdienās. ”Arvien vairāk pārstāvji no dažādiem mākslu veidiem ir secinājuši, ka kultūra jāpēta, un mākslas darbi jārada savstarpējās mākslu kopsakarībās, tādējādi veidojot krāšņu, sabiedrībai tīkamu un saistošu mākslas darbu – literāru tekstu vai citu mākslu veidu performanci.”

Abas lekcijas ir bezmaksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz