Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz tautas lietišķās mākslas un floristikas kopizstādi “Rudenī”

Aicina uz tautas lietišķās mākslas un floristikas kopizstādi “Rudenī”
27.09.2012 15:46

Atslēgvārdi

Otrdien, 2. oktobrī, pulksten 17. 00 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā uz izstādes “Rudenī” atklāšanu aicina Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra lietišķās mākslas studijas “Kursa” (vadītāja Ilma Rubene) un Grobiņas radošā kluba “Efeja” (vadītāja Biruta Ignatova) meistares.

Ideja par kopīgas izstādes veidošanu tautas lietišķās mākslas studijas “Kursa” vadītājai Ilmai Rubenei un Grobiņas radošā kluba “Efeja” vadītājai Birutai Ignato jau bija radusies jau pirms kāda laika. Sākotnēji tā bija iecerēta Liepājas Muzejā, taču muzeja energoefektivitātes projekta īstenošana ieviesa korekcijas plānos. Tādēļ, meklējot kopīgo studijas “Kursa” un radošā kluba “Efeja” izpausmēs, tika nolemts šo izstādi veltīt rudenim un eksponēt Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā.

“Rudens ir krāsu pārbagātības laiks dabā. Žilbina toņu daudzveidība un košums. To tad arī cenšamies notvert un ielikt studijas “Kursa” dalībnieku darinātajās segās, lakatos un cimdos. Savukārt Grobiņas radošā kluba “Efeja” floristes savos darbos iedvesmojas ne tikai no dabas krāsu bagātībām, bet izmanto arī dabā rodamos materiālus,” stāsta Ilma Rubene, ieskicējot izstādē apskatāmo darbu daudzveidību un krāšņumu.

Izstādē “Rudenī” būs eksponēti vairāk kā 17 tautas lietišķās mākslas studijas “Kursa” meistaru un vairāk kā 10 Grobiņas radošā kluba “Efeja” floristu darbi.

Ar šo izstādi Grobiņas radošais klubs “Efeja” atzīmēs arī savu 15 gadu pastāvēšanas jubileju.

“Neskatoties uz dabas procesu ritmisko atkārtošanos, mēs katru rudeni ieraugām kaut ko jaunu un atšķirīgu,” saka Ilma Rubene un aicina ikkatru interesentu uz izstādes atklāšanu otrdien, 2. oktobrī, pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā.

Izstādi “Rudenī” būs iespējams apskatīt līdz šā gada 31. oktobrim.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz