Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz tikšanos ar arheoloģi

Aicina uz tikšanos ar arheoloģi
Foto: Publicitātes
24.03.2017 13:58

liepajniekiem.lv

28.martā pulksten 14:00 Liepājas muzeja ekspozīcijā ”Liepāja okupāciju režīmos” notiks Ingrīdas Līgas Virses priekšlasījums par Grobiņu kā kuršu un skandināvu dzīvesvietu, portālu informēja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Zane Goldmane.

Arheoloģe iepazīstinās ar izstādē ”Grobiņas arheoloģiskais ansamblis – vakar un šodien” apskatāmām liecībām un viņu stāstiem. Grobiņas arheoloģiskais ansamblis interesējis arheologus jau diezgan ilgu laiku, tādēļ Ingrīda Līga Virse iepazīstinās ar pētījuma atziņām un arī ar atklātajām novitātēm jaunākajos pētījumos, skaidrojot, kā varēja līdzpastāvēt un attīstīties kuršu un skandināvu kopienas laika posmā no mūsu ēras 1. gs. līdz 9. gs.

Grobiņas arheoloģisko ansambli veido savstarpēju saistītu elementu kopums, kas ļauj ticami rekonstruēt seno Grobiņas iedzīvotāju – kuršu un skandināvu – dzīvesveidu un nodarbošanos. Jau iepriekš izskanējis, ka tieši Grobiņas arheoloģisko ansambli Latvijas Arheologu biedrība atzinusi par 2016.gada arheoloģisko pieminekli. Tas patiesi ir unikāls notikums, ņemot vērā to, ka Grobiņas novada dome sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību, Liepājas pilsētas pašvaldību, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, UNESCO Latvija nacionālo komiteju un Latvijas Nacionālo vēstures muzeju mērķtiecīgi virzās pretim Grobiņas arheoloģiskā ansambļa iekļaušanai UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma sarakstā.

Izstādi ”Grobiņas arheoloģiskais ansamblis – vakar un šodien” ir iespējams apskatīt līdz 26.martam.

Ieeja izstāde un dalība pasākumā bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz