Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā būs skatāma Ukrainas mākslinieka un brīvprātīgā Volodimira Lapšova mākslas darbu izstāde

Biedrība “Tabitas sirds” sadarbībā ar organizāciju “Подільська громада” ceturtdien, 5. oktobrī, no pulksten 14 līdz 19 koncertzāles “Lielais dzintars” izstāžu zālē “Civita Nova” aicina uz Ukrainas pilsētas Vinnicas mākslinieka un brīvprātīgā Volodimira Lapšova mākslas darbu izstādi.

Liepājā būs skatāma Ukrainas mākslinieka un brīvprātīgā Volodimira Lapšova mākslas darbu izstāde
Ilustratīvs (Foto: Tina Hartung on Unsplash)
29.09.2023 11:32

liepajniekiem.lv

Izstādes mērķis ir atgādināt par Ukrainā notiekošo karu un vākt ziedojumus okupēto teritoriju bērnu – bāreņu atbalstam, informē biedrības pārstāve Kristīne Vidzeniece.

Izstāde paredzēta tikai vienu dienu un tajā varēs aplūkot divdesmit 4D attēlus, 20 karogus un 20 stāstus par ukraiņu varonīgo pretošanos Krievijas militārajiem spēkiem.

Izstādē hronoloģiskā secībā varēs iepazīties ar sāpīgām traģēdijām un ukraiņu varoņu stāstiem, kā arī būs iespēja satikt un aprunāties ar darbu autoru.

Darbu autors Volodimirs Lapšovs pie gleznu radīšanas sāka pirmajās dienās, kad Krievija uzsāka īstenot pilna mēroga militāro iebrukumu Ukrainā.

Izstādē apskatāmie darbi būs veidoti īpašā pikseļu tehnikā – katra bilde veidota unikālā autortehnikā, kas sastāv no vairāk nekā pusotra tūkstoša koka kubiem. Kā “pikseļi” izmantoti Ukrainas militārpersonu formastērpa detaļas.

V. Lapšovs ir mākslinieks, brīvprātīgais un sabiedriskais darbinieks no Ukrainas pilsētas Vinnicas, kurš jau kopš 2014. gada aktīvi iesaistījies brīvprātīgajā darbā, sniedzot būtisku un nozīmīgu palīdzību ukraiņiem Krievijas izraisītā kara laikā.

V. Lapšovs ir arī sabiedriskās organizācijas “Jaunais Ukrainas ceļš” vadītājs. 

Kopā ar draugiem un brīvprātīgajiem viņš vairākkārt piegādājis automašīnas, aizsarglīdzekļus un munīciju Ukrainas karavīriem frontes līnijās, sniedzis humāno palīdzību civiliedzīvotājiem, kā arī pastāvīgi palīdz ievainotajiem karavīriem slimnīcās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz