Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina veikt ierakstus Tautas Saimes grāmatā

Aicina veikt ierakstus Tautas Saimes grāmatā
Foto: Publicitātes
17.05.2017 16:42

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 17. maija līdz 28. maijam laikā no pulksten 10 līdz 18 Liepājas Latviešu biedrības nama foajē ikvienam liepājniekam būs iespēja Tautas Saimes grāmatā ierakstīt kādu vēlējumu, veltījumu, apsveikumu, pārdomas vai attīstības ideju Latvijas valstij jubilejā, kā arī ierakstam pievienot fotogrāfiju, portālam pavēstīja Kultūras pārvaldes praktikante Anita Lazdeniece.

“Kopumā pa Latviju ceļo 20 grāmatas, un šobrīd Kurzemes novadam veltītā grāmata ir atceļojusi uz Liepāju. Ikviens liepājnieks, kurš ir saglabājis mīlestību, uzticību un ticību Latvijai, tiek aicināts paust savas atziņas, personiski pārdzīvoto, piedzīvoto u.c. tautas rakstītā grāmatā,” stāsta A. Lazdeniece.

Tautas Saimes grāmatā ierakstus var veikt ne tikai individuāli, bet arī biedrības, apvienības, kolektīvi, klases u.c. Īpaši aicināti veikt ierakstus tie, kuriem apritējuši 100 vai vairāk gadu, lai gūtu liecības par piedzīvoto un pārdzīvoto laika posmā no mūsu valsts dibināšanas līdz mūsdienām.

No visiem savāktajiem ierakstiem tiks veidota laikmeta simtgades glezna. Pēc daudziem gadiem pētnieki to varēs izmantot, lai uzzinātu par tradīcijām, kultūras daudzveidību, ekonomiku, tautsaimniecību, politikas niansēm, kā arī par cilvēku pašaizliedzību, patriotismu, savstarpēju cieņu un sapratni.

Grāmatas saturs ļaus vērtēt sabiedrības saliedētības nozīmi visos laikos ceļā uz valsts uzplaukumu, kā arī kultūrvēsturiskā mantojuma un tradīciju dažādības krāšņumu. Tautas Saimes grāmata ir Rīgas aktīvo senioru alianses RASA iniciatīva vairāk iesaistīt Latvijas iedzīvotājus Latvijas Simtgades atzīmēšanā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz