Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aijas Zariņas gleznu izstādi muzejā atklās ar diskusiju

Aijas Zariņas gleznu izstādi muzejā atklās ar diskusiju
Foto: Liepājas muzejs
24.08.2018 16:42

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Piektdien, 31. augustā, pulksten 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 māksliniece Aija Zariņa atklās savu gleznu izstādi un rosinās uz diskusiju ”Sarunas par mākslu Liepājā nr.2”, portālam vēstīja Liepājas muzejpedagoģe Anita Urkauska.

Izstādē būs apskatāmi Aijas Zariņas darbi, radīti laika posmā no 2004. līdz šim gadam. Diskusiju vadīs Latvijas Nākotnes institūta valdes priekšsēdētājs Normunds Grostiņš.

Pirms vairākiem gadiem, 2004. gada 1. aprīlī, Karostā, Atmodas bulvārī 6, laicīgās mākslas galerijā ”K.Māksla?” notika dubultizstāde – ekspremjera Einara Repšes ”Nepabeigtās studijas” un Aijas Zariņas ,,Sarunas par mākslu Liepājā”. Dubultizstādes kuratore bija Aija Druvaskalne – Urdze. Pirms izstādes atklāšanas notika presē plaši apspriestā Einara Repšes un Aijas Zariņas diskusija par mākslu, kultūru, iesaistot sarunā arī sabiedrību.

Pašreizējā tehnikas straujā attīstība daudzkārt sarežģī orientēšanos. Filozofijas doktore, zinātniskā līdzstrādniece bioētikas katedrā no Romas Linda Gutpecka jau 2007. gadā lasīja lekcijas Latvijas inteliģencei par personu un bioētiku 21. gadsimtā, ietverot visu to sarežģīto kontekstu, kurā dzīvojam un kurā mums jāievēro cilvēcības noteikumi.

Šai tēmai tiek veltīti arī mākslinieces jaunie darbi, kuri kopā ar citiem kultūrpolitikai veltītajiem darbiem tiks atklāti ”Sarunās par mākslu Liepājā nr. 2”.

”Jaunajos apstākļos, kad aktuālāka kļūst pāreja uz modernām tehnoloģijām, sarežģīti kļūst globālā tīkla sabiedrības jautājumi, par to, kas ir cilvēks un kas ir kultūra,” – tā Aija Zariņa.

Izstādes atklāšanas pasākums – bez maksas. Informējam, ka izstādes atklāšanas laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, Liepājas muzeja mājas un sociālo tīklu lapās.

Izstāde Liepājas muzejā būs skatāma no 31. augusta līdz 30. septembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz