Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ainārs Ančevskis atkal būs “Tētis”

Ainārs Ančevskis atkal būs “Tētis”
15.04.2011 11:22

Atslēgvārdi

Šodien, 15.aprīlī, plkst. 19:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē būs skatāms islandiešu autora  Bjorni Haukura Torsona komēdijas “Tētis” iestudējums.

Galvenās lomas tēlotājs Ainārs Ančevskis uzskata, ka arī Liepājas jaunajiem un topošajiem tēviem noderēs dalīšanās pieredzē, ko tas īsti nozīmē – kļūt par tēvu, apzināties bērnu kā pilntiesīgu ģimenes locekli, kas sagādā ne mazums pārdzīvojumu un problēmu, bet galvenokārt – neizmērojamu prieku.

Pēc izpārdotām zālēm Latvijas pilsētās un  Rīgā komēdija ”Tētis” ceļos uz Liepāju. 15. aprīlī asprātīgais un sirsnīgais stāsts par vīrieša būtību, filozofiju, attiecībām un jūtām dzīves posmā, kad viņš gatavojas un kļūst par tēvu būs skatāms LOC Rožu zālē. Ainārs Ančevskis uz skatuves izdzīvos visu sajūtu, pārdomu un pārdzīvojumu spektru, sākot no laimīgas laulības dzīves, bērna ieņemšanas, dzemdībām un beidzot ar bērna kā pilntiesīga ģimenes locekļa apzināšanos. Izrāde atraktīvi, komiski un saprotami ļauj skatītājam iejusties lugas varoņa ādā, smieties līdz asarām un pārdomāt cilvēka dzīvē svarīgāko posmu – bērna ienākšanu pasaulē.

Pareizi elpot, pareizi mainīt autiņus un…

Izrādes iecere ir atsvaidzināt zināšanas par vīrieša lomas būtību mūsdienu sabiedrībā. Tēva loma daudziem šodien šķiet gan baisa, gan komiska. Liekas, ka tu piedzīvosi pusmūža krīzi katru reizi, kad kopā ar savu dēlu apmeklēsi rotaļlietu veikalu…

Pārmaiņu process, kad vīrietis kļūst par tēvu, runājot izrādes varoņa vārdiem, sākas apmēram tā: ”Pirms mēs ar sievu kļuvām par vecākiem, mēs dzīvojām bez raizēm. Mums bija klusie brīži. Cienīgie brīži. Mēs gājām uz kino. Uz teātri. Lasījām grāmatas. Bez bildītēm. Atceries? Runājām par pasauli un kosmosu. Mums bija ļoti intelektuālas sarunas… un pēkšņi kādā ziemas dienā mana sieva iegrūž man ģīmī baltu plastmasas kociņu, un dzīve pēkšņi pagriežas par 360 grādiem”.

Izrādes radošā komanda – režisors Juris Rijnieks un abi tēta lomas atveidotāji aktieri Ainārs Ančevskis un Jānis Jarāns gatavojot izrādi, tai nepieciešamos video materiālus filmēja vairākās Rīgas vietās, sākot ar Rīgas dzemdību namu un lielveikaliem un beidzot ar boulinga un biljarda zāli, kā arī pikošanos vienā no Rīgas centra parkiem. Paralēli aktieri regulāri trenējās autiņu mainīšanā un apguva pareizas elpošanas tehniku dzemdību laikā.

Izrādes veidotāji aicina visus reproduktīvi aktīvos cilvēkus nodoties īstiem nemirstības nodrošināšanas aktiem un iedrošināt pārvarēt brīžus, kas traucē saņemties un izjust lepnumu par mazu, mīļu radībiņu un tuklajiem vaidziņiem, kuriem tā vien gribas uzspiest kārtīgu buču.

Biļetes uz komēdiju ”Tētis” iepriekšpārdošanā jau no šodienas būs iespējams iegādāties Biļešu paradīzes (www.bilesuparadize.lv) kasēs visā Latvijā, kā arī Liepājas Olimpiskajā centrā, Latvijas 1.rokkafejnīcā, Rimi Ostmala teātra kasē un Liepājas teātrī.  

Antra Rijniece,
Izrāžu apvienības ”Panna” producente

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz