Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aizputes novada diena Liepājas Rožu laukumā

Aizputes novada diena Liepājas Rožu laukumā
26.07.2010 12:22

Lai arī vēstījums par Aizputes-Liepājas mazbānīti šodien ir jāsāk ar vārdiem “Reiz bija…”, ir tik jauki pasapņot par to, kā būtu, ja bānītis savā līganajā un nesteidzīgajā gaitā četru stundu garumā pāri norām un pļavām, cauri krūmu un mežu puduriem no dižpilsētas Liepājas mūs atkal atvizinātu uz Aizputi.

Tikai šo sestdien – 31.augustā būs tā īpašā diena, kad pēc 46 gadu pārtraukuma mazbānītis no pašas Liepājas sirds – Rožu laukuma – atkal dosies neparastā ceļojumā uz Aizputes novadu, pieturot Cīravas, Aizputes un Lažas pagastos, novada centrā Aizputē, Kazdangas un Kalvenes pagastos. Līdzi braukt aicināts ikviens, kas to vēlas. Bānītis aties precīzi plkst.11:00, tādēļ brauktgribētāji tiek lūgti nenokavēt.

Šo ceļojumu ar savu klātbūtni un dažādām jautrām izdarībām, praktiskām nodarbēm, andeli, dančiem un dziedāšanu kuplinās turpat 200 Aizputes novadā dzīvojošo. Tur būs Aizputes un Lažas pagastu bērnu tautisko deju kolektīvi un vokālie ansambļi, Apriķu muzeja galvenais rūķis, Cīravas pagasta bērnu ritma deju grupas dalībnieki, Kazdangas pagasta pūtēju orķestris, ģitāristu ansamblis un vokālais duets un Kalvenes pagasta folkloras kopa, Aizputes pilsētas vidējās paaudzes dejotāji, senioru vokālais ansamblis, Aizputes mūzikas un mākslas skolu audzēkņi un Tautas teātra ļaudis. Savukārt novada piedāvājumus tūristiem prezentēs un slavēs tūrisma informācijas centru ļaudis un viesu namu un māju saimnieki. Ceļojumam pieteikušies arī Kalvenes zoo ”Cīrulīši” darbinieki un iemītnieki, dažādu netradicionālu un sportisku izdarību rīkotāji-SIA ”Ūdensputni” un mākslinieku rezidenču centrs ”Serde” .

Tā kā bānīša brauciens ilgs četru stundu garumā, ceļojuma dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja apgūt jaunas iemaņas dažādās radošajās darbnīcās: rotu izgatavošanā, sejas un zīda apgleznošanā un mīksto rotaļlietu izgatavošanā. Bet par to, lai ceļojuma laikā braucējiem neburkšķētu vēders, rūpēsies Cīravas arodvidusskolas saimnieces, cienastam piedāvājot koču, pankūkas un pašbrūvēto medalu, zemnieku saimniecība ”Podnieki” un SIA ”Elpa” ar saviem piena izstrādājumiem un Andris Freimanis ar šī gada dārza ogu ražu.

Būs iespēja arī izlocīt kājas ragu mūzikas un mūsdienīgas mūzikas pavadījumā. Par to nepaguruši rūpēsies Kazdangas pūtēju orķestris, vokāli instrumentālie ansambļi ”Koka ikaruss”, ”Piektais ritenis” un ”4 KW”.

Šo īpašo dienu un visus notikumus bānīša ceļojuma laikā filmēs un vēsturei dokumentēs tuvu un tālu pazīstamā Aizputes televīzija .

Nepalaidiet garām šo vienreizējo iespēju doties ceļojumā ar mazbānīti! Tiekamies 31.jūlijā 11-os Rožu laukumā! Jūs to noteikti nenožēlosiet!

Jolanta Berga,
Aizputes novadpētniecības muzeja-TIC vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz