Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aktiera Valdemāra Zandberga nezūdošais personības valdzinājums

Aktiera Valdemāra Zandberga nezūdošais personības valdzinājums
23.02.2007 19:22

0

Atslēgvārdi

Liepājas teātrī notika leģendārā aktiera Valdemāra Zandberga 80.dzimšanas dienai veltīts piemiņas vakars. Tā kā viņa dzīvesbiedre Zoja Zandberga ir rūpīgi savākusi un saglabājusi gandrīz vai visus kino un videomateriālus, audioierakstus, fotogrāfijas un citas liecības, kuros aktieris dokumentēts filmās, izrādēs, jubilejas reizēs, TV intervijās, amatieru videokadros, tad ir iespējams veidot ļoti bagātīgu un interesantu atceres vakaru.

Šoreiz droši vien pietrūka laika, tādēļ lielāko daļu no atceres vakara aizņēma tikpat kā neredzēta filmiņa “Čita” (sākotnējais nosaukums “Kuprainis”), kura tikai vienu reizi esot rādīta Latvijas televīzijā un kurā Valdis Zandbergs spēlē vecu vīru, kuru moka staļiniskās padomjvaras pagātnes rēgi. Filmu bija ne tikai grūti skatīties tehniski sliktās kvalitātes dēļ, bet arī drūmā un nospiedošā satura dēļ. Jubilejas atceres vakarā vairāk saistīja video filmu kadri, kuros Valdemārs Zandbergs sev raksturīgajā valdzinošajā vienkāršībā dalās domās par dzīvi un mīlestību, sprēgā par piedzīvoto aktieru bohēmā. Joprojām fascinējošs ir viņa Marmeladova monologs. Šo vakara daļu gribējās garāku, dzirdēt un redzēt ko vairāk no viņa dzīves filozofijas, kaut vai fragmentus no grāmatas “Aktiera alga”.

Atceres vakarā piedalījās vīru koris “Dziedonis” Valda Aivara vadībā, bet nelielu dialogu ar Valdi centās veidot kolēģi no kādreiz tik populārā ansambļa “Desmit kungi no Liepājas teātra”, no kuriem pieci – Mārtiņš Antenišķis, Haralds Strāhovs, Ilgvars Mačis, Jānis Ūdris un arī Valdemārs Zandbergs – jau aizsaulē.

Liepājas teātra foajē aplūkojama fotoizstāde par Valdemāra Zandberga laiku Liepājas teātrī un neliela daļiņa no ģimenes albuma, kā arī mākslinieka Raimonda Gabaliņa aktiera kapavietā iecerētās piemiņas zīmes skice. Gan foto ekspozīcija, gan piemiņas zīme ir apskatāmi joprojām.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

Valdemāra Zandberga skatiens no lielā ekrāna uz skatuves fascinēja gan vakara vadītāju Jāni Dreiblatu, gan arī pārējos klātesošos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz