Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aldis Kļaviņš savā jubilejā vai izstāde ar diviem nosaukumiem

Aldis Kļaviņš savā jubilejā vai izstāde ar diviem nosaukumiem
13.05.2008 14:34

0

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 15.maijā, plkst. 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē, Kūrmājas prospektā 16, atklās izstādi, kas veltīta mākslinieka Alda Kļaviņa 70.dzimšanas dienai. Kaut arī izstāde veidota, atzīmējot mākslinieka Alda Kļaviņa 70. dzimšanas dienu, tomēr tai ir divi autori. Pirms trim gadiem fotogrāfs Uldis Briedis ieminējās, ka iepriekšējā izstāde bijusi kopā ar fotogrāfu Jāni Lādīti un piedāvāja arī Aldim Kļaviņam veidot kopīgu izstādi, jo viņam ir pietiekami daudz fotogrāfiju, kas raksturo Aldi Kļaviņu.

Kā sacīja Aldis Kļaviņš, laiks ir aizsteidzies un noruna izpildīta. Uldis Briedis piedāvāja 27 septiņas fotogrāfijas ar ieskatu mākslinieka dzīvē, sākot ar viņa ierašanos Liepājā. Atlika pretī likt 27 gleznas no mākslinieka kolekcijas, izvēloties pēdējos piecus gadus, jo viņam izveidojusies tradīcija veidot atskaites izstādes ik pēc pieciem gadiem.

Ja iepriekšējā Alda Kļaviņa izstāde bija ”Retrospekcija”, tad šai izstādei dots nosaukums ”Ejot neatskatos”, jo tajā atspoguļotas pēdējo gadu intereses un risinājumi. Problēma bija ar izstādes fotogrāfiju daļu, jo vajadzēja arī tai dot nosaukumu. Jautājot Uldim Briedim,  kā viņš gribētu nosaukt savu izstādes daļu, atbilde sekoja bez īpašas vilcināšanās – ”Fotografē ar zvaigzni”, jo tagad taču ir tik populāri dziedāt ar zvaigzni un dejot ar zvaigzni…

Ir izveidota divu autoru ekspozīcija, ievērojot pilnīgu paritāti, atspoguļojot vienotu tēmu un  ieskatoties abu autoru jaunības dienu dažkārt ekstrēmajās izpausmēs.

Liepājas muzejs

Jāņa Gintnera foto

Aldis Kļaviņš ”Pašportrets ar jauno kreklu”, 2004.g.

Aldis Kļaviņš ”Šventajas refleksijas 1”, 2008.g.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz