Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Amatierteātri atkal svinēs te un nekur citur

Amatierteātri atkal svinēs te un nekur citur
08.03.2011 07:54

Atslēgvārdi

Pēc divu gadu pārtraukuma pilsēta atkal uzņems Liepājas Tautas teātra rīkotā starptautiskā amatierteātru festivāla “Te un nekur citur” dalībniekus no dažādām Latvijas malām, kā arī no Lietuvas un Igaunijas. “Gaidām festivālu paši, gaida skatītāji un arī dalībnieki gaida,” ar pārliecību stāsta festivāla organizatores  Ināra Kalnarāja, Dace Lanka un Inese Ceriņa.

Vairākiem kolektīviem diemžēl nācies atteikt, jo atsaucība bijusi liela un savu dalību labprāt apstiprinājuši gandrīz visi uzrunātie amatierteātri. Bijuši tādi teātri no tālākām vietām, kas atteikuši, jo trūkstot naudas degvielai, lai atbrauktu, vēl atbildi par līdzfinansējumu gaida arī ārzemju viesi, citi – braukšot jebkurā gadījumā. Festivāls pulcēs vairākus Kurzemes kolektīvus, igauņu un lietuviešu kolēģus, kas jau reiz Liepājā viesojušies, kā arī Kokneses, Ogres un Jelgavas amatierteātrus.

Bet citādi festivāls arī pēc pārtraukuma piedāvās pārbaudītas vērtības. Vispirms jau izrādes divu dienu garumā varēs skatīties par baltu velti, kas mūsdienās nemaz nav tik mazsvarīgi. Tad vēl ierasti tiks apdzīvots Latviešu biedrības nams – lielā zāle, kamerzāle un Leļļu teātra zāle. Un pārtraukumi starp izrādēm ir tik gari, lai mierīgi dotos no izrādes uz izrādi. Tāpat būtiski, ka festivāla programma ir tematiski daudzveidīga un piedāvā ļoti dažādas izrādes dažādai gaumei. Būs muzikāla izrāde ar plašiem masu skatiem, viena aktiera teātris, izrāde jauniešiem, psiholoģisks teātris – tā teikt, izrādes katra gaumei. Un tāpat festivāls aizsāksies ar mazu ļembastu ārā uz ielas, lai pulcinātu skatītājus biedrības namā.

Tradicionāli izrādes vērtēs arī teātra eksperti un par iemīļotākajiem aktieriem balsos skatītāji. Šogad festivāls notiks jau ceturto reizi. 

Rakstu pilnā apjomā lasiet šodienas “Kurzemes Vārda” numurā.

 

Jelgavnieki uz festivālu vedīs Jevgeņija Griškoveca monoizrādi “Vienlaicīgi”, kurā vienam neprofesionālam aktierim vajadzēs noturēt veselas skatītāju zāles uzmanību.

#kvards-20110803-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz