Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apģērba modelētājas savai skolai un pedagogiem

Apģērba modelētājas savai skolai un pedagogiem
30.11.2006 18:52

0

Latviešu biedrības nama galerijā apskatāma Liepājas Mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde, kuru viņi veltījuši savas skolas 80.jubilejai. Vispirms jau tā veltīta Apģērbu dizaina nodaļas ilggadējās vadītājas Astrīdes Palkas piemiņai, kura šuvēja amatu un modelētāja radošo garu audzēkņos potēja 41 gadu, no kuriem nodaļu vadīja 25 gadus, bet pērn pēkšņi aizgāja saules ceļu.

Izstādes atklāšanā Astrīdes kolēģes citēja viņas nereti paustos vārdus, ka skolas, arī nodaļas, uzdevums nav par katru cenu izaudzināt mākslinieku, bet galvenais ir ielikt profesijas akadēmiskos pamatus, kas labākajā variantā ļaus attīstīt spārnus arī mākslai.

Izstādē eksponēti galvenokārt 3.kursu audzēkņu kursadarbi, arī diplomdarbi: tērpi, rokdarbu paraugi, diegu un lupatu leļļu pāri ar tādiem jaukiem vārdiem kā Tīna un Līna, Mārcis un Martiņa, Šarlote un Lote, Modris un Berta, tekstilijas utt. Šeit var iepazīties arī ar skolas absolventes, tagad Mākslas akadēmijas studentes Ilzes Ķībures diplomdarba pieteikumu. Izstāde dod priekšstatu, ar ko audzēkņi šajā nodaļā nodarbojas, kādas pamatprasmes apgūst.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz