Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apliecinājums 21. gadsimta skolēnu čaklumam

Apliecinājums 21. gadsimta skolēnu čaklumam
26.04.2012 07:04

Atslēgvārdi

“Nemaz nezināju, ka mūsdienu skolnieces ir tik čaklas rokdarbnieces, mani pārsteidza, cik rūpīgi viņas strādājušas, arī izmantojot vecvecmāmiņu tehniku,” jūsmoja Mirdzas kundze. Viņa skatījās izstādi “Jūriņ’ prasa smalku tīklu” Liepājas muzejā (K. Ukstiņa ielā 7/9).

Tajā ir aplūkojami Liepājas vispārizglītojošo skolu 5.–12. klašu audzēkņu darbi. To klāstā ir tradicionālie adījumi, tamborējumi un izšuvumi, arī šūtas lelles, dekori un izstrādājumi no koka. Izstāde ir gadskārtēja, katru pavasari skolas parāda, kas radīts mājturības un tehnoloģiju stundās. Šogad jūras temats izstādei izvēlēts apzināti, jo tas sasaucas ar starptautiskās akcijas “Muzeju nakts”, kas notiks 19. maijā, vienoto zilo krāsu un jūras tematiku. Mājturības un tehnoloģiju skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Selita Novicka pastāstīja, ka izstādē var redzēt, kā mūsdienu modernās tehnoloģijas apvieno ar klasiskajām rokdarbu tehnikām. “Šāda izstāde mums, mājturības un tehnoloģiju skolotājiem, ir gan pieredzes apmaiņa, gan pārskats par savu radošo darbu,” sacīja S. Novicka. 

Šajā mācību gadā metodiskā apvienība ir rīkojusi skolēnu mācību olimpiādes abās tehnoloģijās, bērni ir piedalījušies reģionālajā olimpiādē Ventspilī un atklātajā mājturības olimpiādē ”Uguns” Priekuļos, daudzos citos Liepājas un Latvijas mēroga konkursos, arī projektā ”Eiropas amatu prasmju dienas – 2012″, kurā piedalās meistari no Francijas, Spānijas, Portugāles, Ungārijas, Slovākijas, Itālijas un Igaunijas. 15. maijā apbalvos izstādes laureātus, bet līdz 14. maijam apmeklētāji var balsot par sev tīkamāko darbu. Šā darba autoram pasniegs Skatītāju simpātiju balvu, ko sarūpējis Liepājas muzejs. Izstādi varēs apskatīt  līdz 20. maijam. Ieeja ir bezmaksas.

Daina Meistere ,
“Kurzemes Vārds”


Egona Zīverta foto

Krāsainas un daudzveidīgas variācijas par spilveniem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz