Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apskatāma Ilonas Slaidiņas piemiņas izstāde “Salto Vitale”

Apskatāma Ilonas Slaidiņas piemiņas izstāde “Salto Vitale”
Foto: Publicitātes
20.04.2016 14:15

liepajniekiem.lv

Liepājas Svētā Jāzepa katedrāles tornī, Rakstvežu ielā 13, no 16. aprīļa līdz 14. maijam skatāma mākslinieces Ilonas Slaidiņas gleznu piemiņas izstāde “Salto Vitale”, pavēsta Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas pedagoģe Vineta Muskate.

Izstāde ir Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas pedagogu cieņas apliecinājums šī gada 13. februārī mūžībā aizgājušajai kolēģei, pedagoģei, gleznotājai un spilgtai personībai Ilonai Slaidiņai, norāda V.Muskate. Izstādē skatāmi Ilonas Slaidiņas dažādos radošajos posmos tapuši eļļas un jauktā tehnikā gleznoti lielformāta darbi.

Mākslinieces daiļradei raksturīgs savdabīgs, robusts rokraksts un smagnējs kolorīts. Lielos, lakoniskos laukumos gleznotās kompozīcijas ir tuvas abstraktai nosacītībai. Iedziļinoties darbos, jaušama emocionāla spriedze, filozofiski zemteksti un zināma deva skaudra humora.

Ilona Slaidiņa dzimusi 1958. gada 3. janvārī Skrundā, Raņķos. Kopš 1973. gada, kad Ilona iestājās Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, viņas mūžs vairāk nekā četrdesmit gadu garumā bija saistīts ar Mākslas vidusskolu. Pēc skolas absolvēšanas Ilona sāka strādāt Liepājas Lietišķajā mākslas vidusskolā par profesionālo mācību priekšmetu skolotāju Dekoratīvās noformēšanas izglītības programmā, kādu laiku bija arī Vides dizaina nodaļas vadītāja. Darbu skolā Ilona apvienoja ar neklātienes studijām Mākslas akadēmijā, apgūstot glezniecību un pedagoģiju.

Glezniecība bija Ilonas izteiksmes veids. Nepārtraukti tiecoties sevi pilnveidot un radoši apliecināt, māksliniece kopš 1978. gada piedalījusies neskaitāmās mākslinieku kopizstādēs, kā arī sarīkojusi vairākas personālizstādes. 2012. gadā, atklājot audzēkņu izstādi Ilona Slaidiņa uzsvēra: “Vēlos attīstīt un atbalstīt audzēkņos dzīves pozitīvās tendences. Veidot veselīgu un pozitīvi aktīvu personību. Šīm tendencēm ir sakarība un dziļāka nozīme, kas ietekmē domu spēku, kas atļauj iztēloties, fantazēt, izprast un attēlot brīvības un skaidrības sajūtu radošajā procesā. Radošā procesa brīvībā ir īstais “salto vitale” uz patiesu mākslas atziņu.”

Īpašs paldies izstādes tapšanā ir mākslinieces meitai Marijai Slaidiņai un kolēģiem Zanei Bluķei, Jurim Pasternakam un Vilnim Bulavam. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz