Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apskatāma mākslinieces Valentīnas Helmūtes personālizstāde

Apskatāma mākslinieces Valentīnas Helmūtes personālizstāde
02.07.2008 15:36

Valentīnas Helmūtes personālizstāde apskatāma no 10.jūlija līdz 10.augustam. Tikšanās ar mākslinieci un izstādes atklāšana 10. jūlijā plkst. 17.00 semināru zālē ”Vites Spīķeris” viesnīcas ”Promenade Hotel” 2.stāvā. Valentīna Helmūte dzimusi 1928.gadā 10.jūlijā, Liepājā. 1955.gadā beigusi LPSR Mākslas Akadēmijas Tēlniecības nodaļu ar Diplomdarbu Māte ar bērnu”- Diplomdarba vadītājs K.Zemdega.

V. Helmūtes radošā darba dzīve gadu desmitiem saistīta arī ar pasteļglezniecību.

2003.gadā Aizputes novadpētniecības muzejs ar VKKF atbalstu sarīkoja Valentīnas Helmūtes personālizstādi, kurā bija iespējams skatīt gleznojumus un tēlniecības darbus. Kā arī tā paša gada rudenī, Aizputes galerijā ”Mētra” bija skatāma mākslinieces rudens izstāde.

Tēlniekus dzīve nelutina ar personālizstādēm, jo darbi aizgājuši pasaulē, skulptūras atrodas muzeju krātuvēs un fondos. Valentīnas īpašumā ir palikuši ģipsī vai cementā atlietie darbi, un daži nelieli bronzas ciļņi, medaļas.

”Valentīnas Helmūtes galvenie tēlniecības darbi ir dekoratīvas kompozīcijas un portreti, kuriem raksturīgs spēcīgs vispārinājums un formu nogludinātība (”Torss” 1972.g.). Portretos uzsvērta statika, nogludinātu šķautņu ritms, kā arī lakoniski atklāti raksturīgākie portretējamā seja vaibsti (”R.Pauls” 1972.g. melns granīts, ”J.Zariņš”1968.g.)”( L..Bremša, enciklopēdija ”Māksla un arhitektūra biogrāfijās”).

Kopš 2003.gada ir tapuši daudz jauni darbi- portreti, klusās dabas un ainavas. Mākslinieces Jubilejai veltītā izstādes ekspozīcija tiks veidota no pasteļgleznām un skulptūrām.

Šī ir viena no trijām Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstītā projekta ”Liepājnieku mākslas pulss dizaina viesnīcā ”Promenade Hotel”. II cikls” izstādēm.

Sarmīte Braša,
mākslas galerijas “Promenade”
vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz