Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apvienotā grāmatvedība sākusi darbu

Apvienotā grāmatvedība sākusi darbu
05.01.2010 07:00

Šonedēļ savas pirmās darba dienas vada Liepājas Kultūras pārvaldē izveidotā pilsētas kultūras iestāžu apvienotā grāmatvedība.

Praktiski tas nozīmē, ka darbu zaudējušas iestāžu grāmatvedes, bet pārvaldes grāmatvedības trīs darbinieki līdzšinējā sastāvā aprūpē arī iestāžu budžetus. Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna skaidro, ka daudz kas no darbu apjoma un ieguvumiem tiks apjausts darba gaitā.

Lēmums par apvienotās grāmatvedības izveidošanu līdzekļu taupīšanas nolūkā pieņemts jau pērnruden, kad attiecīgo lēmumu akceptējuši arī Liepājas domes deputāti. Toreiz lēsts, ka šādi izdosies ietaupīt gan uz algu rēķina, gan arī samazināt izdevumus, piemēram, veicot vienotus iepirkumus visām trim iestādēm – Liepājas muzejam, Centrālajai zinātniskajai bibliotēkai un Tautas mākslas un kultūras centram.

Lai izveidotu apvienoto grāmatvedību, atlaistas šo iestāžu grāmatvedes, un pagaidām ietaupījums uz viņu algām arī ir gandrīz vienīgais ieguvums. L. Vīksne norāda, ka aktuālos grāmatvedības procesus jau kontrolē pārvaldes grāmatvedes.

Praktiski tagad katra grāmatvede pārzina vienu iestādi, un kopā ar iestāžu vadītājām viņas organizēs arī savu darbu. L. Vīksna uzsver, ka iestāžu juridiskais statuss nav mainījies un nav mainījusies arī iestāžu vadītāju atbildība un pilnvaras – par katras iestādes budžetu joprojām atbild to vadītājas.

L. Vīksna skaidro, ka nozares budžets vēl neesot līdz galam apstiprināts, tomēr jau tagad esot skaidrs, ka šajā gadā naudas kultūrai būšot par aptuveni 30 procentiem mazāk nekā pērn. “Samazinājums atsevišķās pozīcijās ir atšķirīgs, piemēram, pārvaldē likvidēsim divas štata vietas un vēl par 30 procentiem samazināsim algas. Muzejs strādās četras dienas nedēļā, bet bibliotēkās būs četras darba dienas, turklāt tikai sešu stundu garas, tāpat bezalgas atvaļinājumā būs spiesti doties gan Tautas mākslas un kultūras centra, gan Liepājas teātra darbinieki,” saka L. Vīksna.

Centrālās zinātniskās bibliotēkas vadītāja Ilgas Erbas, Muzeja direktores Daces Kārklas un Tautas mākslas un kultūras centra vadītājas Baibas Kļavas viedokli par kultūras iestāžu apvienotās grāmatvedības izveidi lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 5. janvāra numurā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz