Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar izstādi noslēdz mākslas simpoziju

Ar izstādi noslēdz mākslas simpoziju
Foto: Ģirts Gertsons
21.07.2017 17:50

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Nedēļas garumā Liepājas Universitātē notiek Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes rīkotais 12. starptautiskais mākslas simpozijs ”Konkrētais un abstraktais vizuālās mākslas kompozīcijā. Tēma: Kustība”.

Tas noslēgsies svētdien, 23. jūlijā, bet piektdien, 21. jūlijā, Liepājas Universitātes 4. stāvā foajē skatītājiem tika atklāta simpozija dalībnieku darbu izstāde. Tajā skatāmi glezniecības darbi, fotogrāfijas, keramika, informē Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Simpozijā piedalās mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Zviedrijas. Par to, kas rosina katru gadu piedalīties šādā pasākumā, stāsta Liepājas Universitātes profesors Aldis Kļaviņš: ”Tā kā šī gada tēma ir ”Kustība”, man top darbu cikls ”Krētas dejotāji”, taču pats svarīgākais ir tas, ka var redzēt, kā strādā citi un gūt iedvesmu saviem darbiem, kā arī tā ir iespēja pastrādāt citās tehnikās. Šogad ar prieku visi strādājām ar keramiku. Tas nav viegli, galvenais ir noturēt centru. Izstādē būs arī divi mani keramikas darbi.”

Liepājas Universitātes mākslas nodaļas vadītāja Inta Klāsone jau domā par mākslas simpoziju, kas notiks Latvijas simtgades laikā: ”Iespējams nākošgad, kad tēma būs ”Ornamenti”, ir jāiziet ārpus telpām un radīšanas process jārāda publiski. Ir tik daudz tehniku, kurās ir iespējams strādāt. Liepājniekiem tā būs iespēja redzēt, kā top mākslas darbi.”

Mākslinieku darbi Liepājas Universitātē būs skatāmi līdz jūlija beigām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz