Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar maigumu pret sevi un pasauli

Ar maigumu pret sevi un pasauli
23.05.2011 07:06

Atslēgvārdi

“Tējas istabā” vēl visu jūniju būs apskatāma gleznotājas Elīnas Zundes gleznu izstāde “Maigums”. Vairums darbu ir no autores maģistres darba “Maigums” Latvijas Mākslas akadēmijā.

Tas ir vairāku figurālu un abstraktu darbu cikls, kurā risinātas cilvēka duālās jūtu pasaules tēmas, eksperimentējot ar materiālu un tehniku. Māksliniece pastāsta, ka ekspozīcija ir viņas aicinājums paskatīties uz lietām un cilvēku iekšējo pasauli no maiguma pozīcijām.

“Maigums ir darbības vārds mirklī, kad emocijas saka vienu, bet reizē otru – bieži pretējas lietas. Tā ir izvēle. “Maigums” reizē spēcīgā un trauslā noskaņā atklāj mūsu izvēli. Brīžos, kad, šķiet, nav atbildes uz svarīgiem jautājumiem vai arī atbildes nav no mums atkarīgas, mēs tomēr varam izdarīt izvēli, kaut arī tā paliks tikai iekšēja,” par savu ekspozīciju saka autore. Viņas darbi tapuši, sakausējot tradicionālo zīmējuma tehniku ar inovatīvu sintētiska materiāla lietojumu (izmantotie materiāli – MDF kokšķiedras plātnes, poliestera sveķi, parafīns, ogles zīmulis, eļļa).

Rīdziniece E. Zunde pirmo reizi rāda savus darbus ārpus Rīgas un pirmo reizi rīko izstādi Liepājā. Studējot Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā, viņai radusies interese tieši par zīmēšanu, un, kad apnicis darboties reklāmā, viņa pievērsusies pedagoģes darbam un tagad strādā ar audzēkņiem Rīgas Dizaina skolā.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

“Atrast laiku sev, savai iekšējai pasaulei, pret pasaules agresiju iet ar maigumu – tā ir arī mana dzīves pozīcija,” izstādes atklāšanā teica māksliniece Elīna Zunde.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz