Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar pozitīvu skatu fotoobjektīvā

Ar pozitīvu skatu fotoobjektīvā
Foto: Jānis Vecbrāis
24.04.2018 07:02

"Kurzemes Vārds"

Sākusies ar fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa vadītiem fotokursiem, pirms gadiem pieciem izveidojusies fotoentuziastu un domubiedru grupa “Liepājas pozitīvs”, kas kopīgās meistarklasēs, izbraukumu sesijās un citos pasākumos attīsta prasmes fotogrāfijā un savstarpējo draudzību. Bet nu “Liepājas pozitīvs” sper soli tālāk pretī izaugsmei un 2. maijā atklās kopizstādi “Kaleidoskops”.

Domubiedru grupā “Liepājas pozitīvs” apvienojušies vairāk nekā 40 fotogrāfijas aizrautu cilvēku, kam ir dažnedažādās profesijas. Liepājas pozitīvos fotogrāfus vieno ne tikai kopīgs hobijs, bet arī Jānis Vecbrālis. Tieši ar viņa pirmajiem kursiem fotogrāfijas pamatos pirms aptuveni pieciem gadiem aizsākās domubiedru grupa. Jau pēc pašiem pirmajiem kursiem, kuros, kā J. Vecbrālis pats atzīst, viņam trīcējušas rokas un balss, cilvēki vēlējās turpinājumu. Ar kursiem bija par maz. “Gribējām tikties papildus. Viens no kursantiem ieteica izveidot grupu, un Jānis izveidoja slēgto grupu feisbukā,” pastāsta viena no pirmo fotokursu apmeklētājām Terēze Štube. “Ja tu neko nedari, tad nav jēgas mācībām. Mēs sākām prasīt Jānim mājasdarbus, lai esam aktīvi, lai varam darboties, mācīties fotografēt, nevis tikai izieta teorija, un viss,” pastāsta Inguna Zvaigzne, arī pašu pirmo J. Vecbrāļa fotokursu apmeklētāja.

Tā nu radusies domubiedru grupa ar nosaukumu “Liepājas pozitīvs”. “Filmiņa ir negatīvs, bet, filmiņu pārvēršot bildē, veidojas pozitīvs,” J. Vecbrālis skaidro nosaukumu. Tiesa, domubiedru vidū valda arī cita versija. “Mēs visi esam pozitīvi, mums viss ir pozitīvi. Pozitīvi izbraucieni, pozitīvas sesijas,” akcentē T. Štube.

Bet J. Vecbrālis uzsver, ka “Liepājas pozitīvs” nav alternatīvs klubs Liepājas fotoklubam “Fotast”. “Drīzāk tā ir vieta, kur cilvēks izlemj, vai ir gatavs turpināt ceļu uz Liepājas fotoklubu. Vairāki no šejienes ir kļuvuši par Liepājas fotokluba biedriem. Mēs jau tikai par to priecājamies. Un ir viena daļa, kura sava brīvā laika dēļ vai citu apsvērumu dēļ negrib tur būt, grib būt šeit, priecēt un piepildīt sevi un ģimeni,” viņš stāsta.

“Liepājas pozitīva” kopizstādes nosaukums ir “Kaleidoskops”, un tajā varēs redzēt, kas katram tuvāks un ko katrs prot. “Ņemot vērā, ka pieredzes līmeņi ir dažādi, uzskatījām, ka vienotai tēmai dalībnieki vēl īsti nav gatavi, tāpēc devām iespēju izvēlēties katra mīļākās bildes un tad no tām izvēlējāmies,” paskaidro Jānis.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 24. aprīļa numurā.

#kvards-20180424-07#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz