Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Arhitektam izstāde pirmoreiz

Arhitektam izstāde pirmoreiz
12.10.2012 07:06

Mākslā saista klasika, bet arhitektūrā – individuālo dzīvojamo māju projekti, saka arhitekts Jurijs Perčatkins, kura darbu izstāde ir atklāta pirmoreiz autora mūžā. Šomēnes, kad Liepājā notiek Arhitektūras dienas, J. Perčatkina grafikas un projektus var aplūkot lielveikalā “Baata”.

J. Perčatkins Liepājā dzīvo un strādā kopš 1986. gada, tagad ir pensionēts, bet iepriekš strādājis iestādē “Komunālprojekts”. Savulaik mācījies Ļeņingradas Mākslu akadēmijā, pēc studijām 19 gadu strādājis Čeļabinskā.

Izstādē izlikti gan viņa projekti, gan projektēto un uzbūvēto māju fotogrāfijas, gan zīmējumi un skices. Tās tapušas dažādos laikos, galvenokārt – studiju gados, saka autors, kura uzvārds, iespējams, kādam lasītājam saistās nevis ar arhitektūru, bet gan Jevgeņiju Perčatkinu – 12. vidusskolas audzēkni, ļoti veiksmīgu zīmēšanas konkursu dalībnieku. Jevgeņijs ir J. Perčatkina mazdēls un brīžiem arī – skolnieks mākslā, pastāsta arhitekts.

Bet trešdienas vakarā tirdzniecības centrā “Kurzeme” atklāja nākamo Arhitektūras dienu izstādi – Mākslas vidusskolas arhitektūras programmas (arhitektu palīgu) diplomdarbus. Šī izstāde rada priekšstatu par to, ko Mākslas vidusskolā māca un kāda līmeņa speciālistus sagatavo un kādas ir iespējas jauniešiem, kas šo skolu absolvē, saka Būvvaldes Jaunliepājas arhitekte Iveta Ansone. “Darbu tehniskā kvalitāte ir ļoti augsta,” viņa uzskata. Arhitektu palīgi pēc skolas absolvēšanas var gan turpināt studijas arhitektūrā, ainavu arhitektūrā vai būvniecībā, vai arī var strādāt par arhitektu palīgiem projektēšanas birojos.

“Kurzemes Vārds”

Andra Gertsona foto

Arhitekts Jurijs Perčatkins uzskata, ka mājām vispirms jābūt funkcionālām un ērtām, izskats ir otršķirīgs.


Liepāja, Graudu iela – arhitekta zīmējumā. J. Perčatkinu saista Vecliepājas arhitektūra, bet viņš uzskata, ka pilsētā ir nolaista piekrastes zona, kuru “vajag pienācīgi izmantot viesnīcām, kūrortam, kafejnīcām, koncertzāle tur derētu – un tā līdz pat Bernātiem”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz