Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Arnis Mincenhofs stāstīs par dzejas valodu un atdzeju

Arnis Mincenhofs stāstīs par dzejas valodu un atdzeju
Foto: Publicitātes
13.02.2019 12:26

liepajniekiem.lv

Sestdien, 16. februārī, pulksten 13 Kūrmājas prospektā 13 Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) organizē tikšanos ar dzejnieku, atdzejotāju un tulkotāju Arni Mincenhofu, informē PPLA pārstāve Kristīne Timermane. Šoreiz lekcijas tēma būs – ”70%, un tas, kas paliek pāri”.

”Būs vērtīgi paklausīties un uzzināt, kā Arnis Mincenhofs raksta dzeju, atdzejo un tulko. Cits skatu punkts un pieredze. Interesanti būs ne tikai literārās akadēmijas dalībniekiem, bet arī tiem, kas paši nodarbojas ar atdzeju un tulkošanu,” uz tikšanos mudina Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un PPLA vadītāja Linda Zulmane. Lekcijas tēma raksturo savdabīgo manieri, kādā strādā A. Mincenhofs: ”Tas par amerikāņu dzejnieka Roberta Lī Frosta teicienu – dzeja ir tā daļa, kas paliek pāri nepārtulkota. Katrā gadījumā intriģējoši. Tādā virzienā domāju,” piebilst literārās akadēmijas viesis.

A. Mincenhofs ir filoloģijas maģistrs (absolvējis Liepājas Universitāti), strādājis par literatūras un angļu valodas pasniedzēju, ikdienā nodarbojas ar tehniska satura tekstu tulkošanu un rediģēšanu no angļu/zviedru valodas. Atdzeja ir A. Mincenhofa vaļasprieks – atdzejo galvenokārt no zviedru valodas. Ir vairākas publikācijas interneta žurnālā ”Punctum”. Kā atdzejotājs piedalījies arī starptautiskajā dzejas festivālā ”Dzeja bez robežām”. Pirmais dzejoļu krājums ”Par vijolēm un citiem zvēriem” iznāca 2007. gadā.

Pirms nodarbības vēlams no angļu uz latviešu valodu pārtulkot/atdzejot lektora iesūtītu tekstu, tāpēc interesentiem lūgums sazināties ar L. Zulmani, rakstot uz e-pastu: [email protected]. ”Tulkojiet, ievērojot visus literatūrteorijas smalkumus! Ja ir problēmas ar svešvalodu, ņemiet talkā vārdnīcas, akcents tomēr ir uz latviešu valodu,” saka A. Mincenhofs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz